-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja paleido dar vieną artimojo nuotolio raketą

Šiaurės Korėja penktadienį iš savo rytinės pakrantės paleido artimojo nuotolio raketą - jau šeštąją po anksčiau šią savaitę Pchenjano surengto branduolinio bandymo, pranešė Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.
Raketos
Raketos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pietų Korėjos gynybos ministerija atsisakė komentuoti informaciją apie šį raketos bandymą, tačiau „Yonhap“ pranešimai apie penkių kitų Šiaurės Korėjos raketų bandymus vėliau buvo patvirtinti.

Komunistinė šalis šeštąją raketą paleido penktadienio pavakarę, „Yonhap“ citavo vieną neįvardytą Seulo vyriausybės pareigūną.

Visos penkios raketos, kurias Pchenjanas išbandė pirmadienį ir antradienį, taip pat buvo paleistos iš Šiaurės Korėjos rytinės pakrantės, trečiadienį nurodė Pietų Korėjos gynybos ministerija, kuri šiuos veiksmus pavadino tikėtinu karinės galios demonstravimu.

Pranešama, kad šios raketos gali nuskrieti apie 130 kilometrų.

Per kelerius pastaruosius metus Šiaurės Korėja buvo keletą kartų išbandžiusi artimojo nuotolio raketas Geltonojoje arba Japonijos jūroje. Šie raketų bandymai dažniausiai sutapdavo su regione padidėjusios įtampos laikotarpiais.

Po pastarųjų Pchenjano veiksmų įtampa Korėjos pusiasalyje labai padidėjo, o komunistinės šalies naikintuvai rengia daugiau nei du kartus daugiau patruliavimo misijų prie sausumos sienos su Pietų Korėja, nurodė kariškiai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius