Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja raginama nedelsiant paleisti nuteistą amerikietį studentą

JAV paragino Šiaurės Korėją kuo skubiau paleisti amerikietį studentą, kuris nuteistas 15 metai sunkiųjų darbų už nusikaltimus valstybei.
Otto Warmbieras
Otto Warmbieras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

21 metų Otto Warmbieras buvo sulaikytas sausio mėnesį, kai bandė pavogti propagandinį plakatą iš viešbučio, kuriame buvo apsistojęs vizito metu, rašo BBC.

Baltųjų rūmų atstovas apkaltino Šiaurės Korėją naudojantis JAV piliečiu kaip marionete savo politiniams tikslams pasiekti.

Tuo tarpu Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida teigia, kad pagal kriminalinį kodeksą O.Warmbieras buvo pripažintas kaltu dėl sąmokslavimo. Nuosprendį paskelbė Aukščiausiasis Teismas.

„Mes raginame Šiaurės Korėjos vyriausybę atleisti jam suteikiant amnestiją ir kuo greičiau paleisti“, – sakė Baltųjų rūmų atstovas Joshas Earnestas.

Šiaurės Korėja užsieniečių sulaikymą dažnai naudoja kaip priemonę spaudžiant savo priešininkus.

Pasak BBC žurnalisto Pietų Korėjoje, 15 metų bausmė yra didelė lyginant su kitomis užsieniečiams skirtomis bausmėmis praeityje. Žurnalisto manymu, bausmės dydį galėjo lemti egzistuojanti įtampa tarp Šiaurės Korėjos ir JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius