-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja reikalauja Seulo sugrąžinti pabėgusias padavėjas

Šiaurės Korėja pareikalavo, kad Seulas sugrąžintų tuziną padavėjų, kurios pabėgo į Pietų Korėją prieš dvejus metus. Tokį reikalavimą Pchenjanas išsakė praėjus vos kelioms dienoms po to, kai staiga atšaukė suplanuotą abiejų Korėjų pareigūnų susitikimą.
Šiaurės Korėjos vėliava
Šiaurės Korėjos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pabėgusių padavėjų klausimas jau ilgą laiką vertinamas prieštaringai. Pchenjanas teigia, kad moterys buvo pagrobtos iš Šiaurės Korėjos valstybinio restorano Kinijoje, o Seulas sako, kad jos pabėgo savo valia.

Tačiau restorano vadovas neseniai interviu sakė melavęs moterims ir šantažu jas privertęs sekti jį pagal Pietų Korėjos žvalgybos agentūros nurodymą.

Šių moterų likimo klausimas gali pakenkti abiejų šalių santykiams, nurodoma vėlų šeštadienio vakarą oficialiosios naujienų agentūros KCNA išplatintame Šiaurės Korėjos Raudonojo Kryžiaus pareiškime. „Pietų Korėjos valdžia turėtų nedelsdama ... parsiųsti mūsų pilietes į jų šeimas ir taip pademonstruoti savo norą gerinti Šiaurės ir Pietų santykius“, – nurodoma pareiškime.

Per praėjusio mėnesio susitikimą Demilitarizuotojoje zonoje Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas ir Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas sutarė siekti branduolinio nusiginklavimo ir taikos sutarties.

Anksčiau šiais metais gerokai sumažėjus įtampai, Pchenjanas paleido tris šalyje laikytus amerikiečius ir pakvietė užsienio žiniasklaidos atstovų fiksuoti, kaip uždaroma branduolinių bandymų vieta prieš kitą mėnesį planuojamą Šiaurės Korėjos ir Jungtinių Valstijų lyderių susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius