-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaurės Korėja skelbia apie šimtus šeimų, susirgusių žarnyno liga

Šiaurės Korėja penktadienį pranešė, kad šimtai šeimų susirgo kažkokia žarnyno liga, ir tai gali reikšti dar didesnį spaudimą dėl COVID-19 perkrautai silpnai šalies sveikatos apsaugos sistemai.
Šiaurės Korėja, Pchenjanas
Šiaurės Korėja, Pchenjanas / 123RF.com nuotr.

Praėjusį mėnesį Šiaurės Korėja pranešė apie pirmuosius COVID-19 atvejus ir suaktyvino „maksimalios prevencijos sistemą“, o lyderis Kim Jong Unas ėmėsi pagrindinio vaidmens vyriausybei reaguojant į epidemiją.

Tačiau virusas plito tarp 25 mln. šalies gyventojų, kurie nėra paskiepyti nuo COVID-19. Pchenjanas oficialiai jau yra paskelbęs apie daugiau kaip 4,5 mln. „karščiavimo“ atvejų ir 73 mirties atvejus.

Šiaurės Korėjos vargus dar labiau padidino „ūmi žarnyno ligos epidemija“ Pietų Hvanghės provincijoje. Apie ją oficialioji naujienų agentūra KCNA pranešė šią savaitę. Kim Jong Unas paragino pareigūnus „kaip įmanoma anksčiau sulaikyti epidemiją“.

Padėties rimtumą gali liudyti faktas, kad įtakinga Kim Jong Uno sesuo Kim Yo Jong buvo tarp aukšto rango pareigūnų, asmeniškai padovanojusių vaistų.

Vaistai bus skirti „daugiau kaip 800 šeimų, kenčiančių nuo ūmios žarnyno ligos epidemijos, kilusios kai kuriuose Pietų Hvanghės provincijos rajonuose“, penktadienį pranešė KCNA.

Pateiktas skaičius rodytų, kad šia liga susirgo mažiausiai 1,6 tūkst. žmonių.

Dėl tokių pranešimų pradėta spėlioti, kad minima liga gali būti cholera arba vidurių šiltinė.

Protrūkis galėtų dar labiau padidinti chronišką maisto stygių šalyje, nes Pietų Hvanghės provincija yra vienas pagrindinių Šiaurės Korėjos žemės ūkio regionų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius