Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja sukritikavo „kvailus“ JAV saugumo patarėjo komentarus apie derybas

Šiaurės Korėjos aukšto rango pareigūnė šeštadienį pavadino JAV patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Johno Boltono komentarus apie įstrigusias derybas dėl branduolinio nusiginklavimo „kvailais“ ir pareiškė, kad jie neduos „nieko gera“.
Johnas Boltonas
Johnas Boltonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Boltonas – jau antras aukšto rango JAV politikas, pastarosiomis dienomis sulaukęs Šiaurės Korėjos kritikos. Ketvirtadienį Pchenjanas pavadino JAV valstybės sekretorių Mike'ą Pompeo „neatsargiu“ ir pareikalavo nušalinti jį nuo derybų dėl Šiaurės Korėjos branduolinės programos.

Šie komentarai pasirodė praėjus kelioms valandoms po to, kai Šiaurės Korėja paskelbė išbandžiusi naujo tipo ginklą.

Pchenjanas ir Vašingtonas smarkiai nesutaria nuo tada, kai vasario pabaigoje žlugo Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jon Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimas Hanojuje.

Trečiadienį paskelbtame interviu naujienų agentūrai „Bloomberg“ J.Boltonas paragino šiaurės korėjiečius „realiai parodyti“, kad jie yra pasirengęs atsisakyti branduolinės ginkluotės.

Pasak oficialiosios Šiaurės Korėjos naujienų agentūros KCNA, šalies užsienio reikalų viceministrė Choe Son Hui pareiškė, kad J. Boltono komentarai galbūt rodo, jog „trūksta supratimo apie abiejų lyderių ketinimus“.

Tačiau pareigūnė pridūrė, kad visi šie komentarai jai „skamba nemaloniai ir kvailai“ ir kad nebus „nieko gero, jei ir toliau bus daromos tokios nejautrios pastabos“.

Interviu „Bloomberg“ J.Boltonas pareiškė, kad trečias D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas galėtų įvykti tik tuo atveju, jeigu Šiaurės Korėja „realiai parodys esanti priėmusi strateginį spendimą atsisakyti branduolinių ginklų“.

Patarėjas tvirtino, kad D.Trumpas yra „visiškai pasiruošęs“ kitam susitikimui su Šiaurės Korėjos lyderiu ir kad JAV prezidento administracija yra pasirengusi „didžiajam susitarimui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius