-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja sukritikavo Mike'ą Pompeo ir žada „eiti savo keliu“

Šiaurės Korėja pirmadienį perspėjo, kad gali nutraukti dialogą su Jungtinėmis Valstijomis, ir sukritikavo valstybės sekretorių Mike'ą Pompeo dėl raginimo tarptautinei bendruomenei išlaikyti sankcijas Pchenjano režimui.
Mike'as Pompeo
Mike'as Pompeo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę M.Pompeo paragino tarptautinę bendruomenę „laikytis įsipareigojimo taikyti diplomatinį ir ekonominį spaudimą“ dėl Šiaurės Korėjos branduolinių ir balistinių ginklų programų. Jis taip pat paragino šią branduolinį ginklą turinčią valstybę sugrįžti prie derybų stalo.

Per užsitęsusią pauzę derybose su JAV dėl Šiaurės Korėjos nusiginklavimo Pchenjanas atliko virtinę ginklų bandymų, nors neseniai Vašingtonas pabandė pasiūlyti šiai izoliuotai valstybei pagalbą kovoje su naujojo koronaviruso pandemija.

VIDEO: Kim Jong Uno fotosesija prajuokino internautus: lygina su V.Putinu

Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra KCNA paskelbė vieno neįvardyto už derybas su JAV atsakingo pareigūno pareiškimą, kuriame M.Pompeo pareiškimai vadinami „absurdiškais“.

„Klausydami M.Pompeo absurdiškos kalbos praradome bet kokią viltį (tęsti) dialogą, – sakė pareigūnas. – Mes eisime savo keliu“.

JAV diplomatijos vadovas „įžeidė šalį, su kuria jo prezidentas nori megzti gerus santykius“, tęsė pareigūnas, kalbėdamas apie Donaldo Trumpo laišką Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui apie siūlymą bendradarbiauti kovojant su koronaviruso epidemija.

„Sunku suprasti, kas yra tikrasis JAV vyriausiasis vadas“, – pridūrė pareigūnas.

Sekmadienį Šiaurės Korėja pranešė sekmadienį sėkmingai išbandžiusi „ypač dideles raketų paleidimo sistemas“.

Pasak apžvalgininkų, Šiaurės Korėja ir toliau stiprina savo ginkluotės pajėgumus, praėjus daugiau nei metams po antrojo Kim Jong Uno susitikimo su D.Trumpu Vietname. Tuomet susitikimas buvo nutrauktas lyderiams nesutarus, ko pinigų stokojanti Šiaurės Korėja galėtų atsisakyti mainais į sankcijų sušvelninimą.

Nuo to laiko derybos yra atsidūrusios aklavietėje.

Jungtinės Tautos, Jungtinės Valstijos ir kitos tarptautinės bendruomenės narės dėl Pchenjano vykdomų uždraustų ginklų programų taiko jam griežtas sankcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius