Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šiaurės Korėja surengė trečią raketų bandymą per tris savaites

Šiaurės Korėja pirmadienį paleido mažo nuotolio raketą, nukritusią Japonijos jūrinėje ekonominėje zonoje, pranešė JAV kariškiai. Šis incidentas papildė virtinę provokuojančių raketų paleidimų, regione tvyrant didelei įtampai dėl branduolinių ginklų turinčio Pchenjano ginklavimosi ambicijų.
Šiaurės Korėja surengė trečią raketų bandymą per tris savaites
Šiaurės Korėja surengė trečią raketų bandymą per tris savaites / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės Korėja paleido jau trečią balistinę raketą per pastarąsias tris savaites ir jau 12-ąją šiai metais. Šie veiksmai pažeidžia Jungtinių Tautų sankcijas, o Jungtinės Valstijos grasino galinčios imtis karinių veiksmų.

JAV kariniai stebėtojai nurodė, kad mažo nuotolio raketa skriejo šešias minutes, o Japonija pranešė, kad ji nukrito šalies išskirtinėje ekonominėje zonoje, sudarančioje 200 jūrmylių (370 km) pločio juostą palei kranto liniją.

Pchenjanas naujausią bandymą atliko nepaisant JAV prezidento Donaldo Trumpo griežtų kalbų. Pastarasis per praeitą savaitgalį vykusį Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimą sakė, kad Šiaurės Korėjos keliama „didelė problema“ bus išspręsta.

Japonijos premjeras Shinzo Abe nedelsiant pasmerkė naujausią bandymą ir pažadėjo, kad bus imtasi bendrų veiksmų su Tokijo sąjungininku Vašingtonu.

„Niekada netoleruosime besitęsiančių Šiaurės Korėjos provokacijų, ignoruojančių tarptautinės bendruomenės kartojamus perspėjimus“, – žurnalistams sakė Sh.Abe.

„Kaip buvo sutarta per G-7 susitikimą, Šiaurės Korėjos problema yra tarptautinės bendruomenės aukščiausias prioritetas. Kad atgrasytume Šiaurės Korėją, imsimės suderintų veiksmų su Jungtinėmis Valstijomis“, – pridūrė jis.

Šiaurės Korėja intensyvina pastangas, siekdama pasigaminti tarpžemyninių balistinių raketų, pajėgių nuskraidinti branduolinių užtaisų į taikinius JAV žemyninėje dalyje.

Per naujausią bandymą mažo nuotolio raketa „Scud“ nuskriejo apie 450 km ir nukrito Japonijos jūroje tarp Korėjos pusiasalio ir Japonijos, nurodė JAV Ramiojo vandenyno štabas.

Per šį incidentą Šiaurės Korėjos raketa jau antrąkart šiais metais nukrito provokuojamai arti jos kaimynės Japonijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius