Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 14 /07:47

Šiaurės Korėja švenčia ir ketina paleisti daugiau raketų

Sostinėje Pchenjane – didžiulė fiesta. Šiaurės Korėjos gyventojai, paraginti valdžios, švenčia tolimojo nuotolio raketos paleidimą. Penktadienį paskelbta, kad šalis paleis ir daugiau tokių raketų, praneša naujienų tarnyba BBC.
Per televiziją parodyti vaizdai, kuriuose matyti minios į Pchenjano aikštę susirinkusių žmonių.
Per televiziją parodyti vaizdai, kuriuose matyti minios į Pchenjano aikštę susirinkusių žmonių. / AFP/Scanpix nuotr.

Valstybinė televizija penktadienį parodė vaizdus iš Pchenjano, kuriuose matyti aikštėje susirinkusios minios žmonių, besiklausančios valdžios sveikinimo kalbų.

Tuo metu Pietų Korėja paskelbė surinkusi raketos nuolaužų ir ketinanti jas ištirti, norėdama įvertinti kaimynų išvystytą raketų technologiją. 

Pirmoji raketos pakopa nukrito į vakarus nuo Korėjos pusiasalio. Netrukus į įvykio vietą atvyko Pietų Korėjos jūrų laivynas. Atstovų teigimu, kartu su pirmojo etapo raketa aptiktas ir kuro konteineris. Radiniai bus „naudinga medžiaga analizei“.

AFP/Scanpix nuotr./Raketos paleidimas
AFP/Scanpix nuotr./Raketos paleidimas

Šiaurės Korėja paskelbė sėkmingai paleidusi trijų pakopų raketą, kurį esą į orbitą iškėlė palydovą. Penktadienį šalis paskelbė ketinanti paleisti ir daugiau raketų. Pirmoji sėkmingai pakilo trečiadienį anksti ryte.

Jungtinių Tautų saugumo taryba pasmerkė Šiaurės Korėjos raketų bandymus, kurie pažeidžia JT rezoliucijas. JAV, Pietų Korėja ir Japonija tiki, kad Šiaurės Korėja stengiasi sukurti ilgo nuotolio raketas, galinčias gabenti branduolines galvutes ir siekia, kad šaliai būtų sustiprintos sankcijos. 

Naujienų tarnyba CNN paskelbė, kad šios technologijos sukūrimas bei raketos paleidimas šaliai kainavo 1,3 mlrd. dolerių. Esą už tokią sumą pinigų skurdžios komunistinės šalies gyventojai galėjo būti maitinami ketverius, penkerius metus.

Penktadienį Šiaurės Korėjos naujienų agentūra paskelbė, kad lyderis Kim Jong-unas paragino paleisti daugiau raketų.

Šiaurės Korėja „namuose ir užsienyje parodė savo nesikeičiančią  poziciją, jog šalis turi teisę naudotis oro erdve taikiais tikslais“, cituojamas Kim Jong-unas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius