Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjoje įvykdyta mirties bausmė buvusiam finansų ministrui

Buvęs Šiaurės Korėjos finansų ministras Pak Nam–gi praėjusią savaitę buvo sušaudytas – jam įvykdyta mirties bausmė už nepavykusią šalies valiutos reformą, sukėlusią staigią infliaciją ir masinius neramumus, pranešė ketvirtadienį Pietų Korėjos žiniasklaida.

Pasak vieno anoniminio šaltinio Šiaurės Korėjoje, Pak Nam–gi tapo „atpirkimo ožiu“ po akivaizdaus reformos žlugimo, kuris tapo papildoma kliūtimi dabartiniam šalies vadovui Kim Jong–il (Kim Čen Irui) perduoti valdžią savo trečiajam sūnui Kim Jog–un (Kim Čen Unui).

Finansų ir ekonomikos planavimo departamentui vadovavęs 77–erių Pak Nam–gi buvo pripažintas kaltu dėl „sąmoningo šalies ekonomikos griovimo“, nes buvo „stambaus žemvaldžio sūnus“.

Vis dėlto, pasak šaltinio, dauguma Šiaurės Korėjos gyventojų abejoja tokia nuteistojo kalte.

2009-ųjų pabaigoje Šiaurės Korėja denominavo savo valiutą, voną, santykiu 1:100, dėl to žlugo dauguma prekyviečių ir kitų įmonių, kilo staigi infliacija, gyventojų santaupos nuvertėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius