Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjoje įvyko valstybės perversmas, o Kim Jong Unas laikomas namų arešte?

Užsienio žurnalistai neatmeta tikimybės, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, kuris nepasirodo televizijoje ir radijuje nuo rugsėjo 3 d., yra laikomas namų arešte. Tokią versiją interviu su laikraščio „The Daily Mail“ žurnalistais iškėlė Šiaurės Korėją tyrinėjantis profesorius Remco Breukeris, kuris mano, kad lyderis įkalintas savo namuose, praneša naujienų svetainė amurburg.ru. Savo ruožtu dienraščio „The Guardian“ korespondentas iškėlė versiją, kad Pchenjane įvyko rūmų perversmas.
Kim Jong Unas konditerijos gamykloje
Kim Jong Unas konditerijos gamykloje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Galiausiai, garsus Šiaurės Korėjos poetas ir kontržvalgybos pareigūnas Chan Chin Sonas teigė, kad Kim Jong Unas faktiškai prarado valdžios svertus, o valstybės pareigūnai nustojo vykdyti jo nurodymus.

Tuo tarpu Azijos žaidynėse Pietų Korėjoje dalyvavę Šiaurės Korėjos sportininkai laisvu metu dainavo ir deklamavo eiles, kuriomis garbinamas komunistinės šalies diktatorius.

Kaip buvo pranešta anksčiau, spalio 5 d. trys aukšto rango Šiaurės Korėjos pareigūnai apsilankė Pietų Korėjoje, kur dalyvavo 70-ųjų Azijos žaidynių uždarymo ceremonijoje. Ceremonijoje dalyvavo trys ankstesnio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Ilo padėjėjai, pranešama Pietų Korėjos ministerijos, atsakingos už abiejų Korėjų suvienijimą, pranešime.

Šis vizitas buvo precedento neturintis atvejis per abiejų Korėjų istoriją ir kai kurie ekspertai mano, kad jis reiškia galimą dviejų kaimynių suartėjimą. Maža to, manoma, kad vienas iš Šiaurės Korėjos delegacijos atstovų, Hwang Pyong So, yra realus konkurentas Kim Jong Unui.

Tuo tarpu Azijos žaidynėse Pietų Korėjoje dalyvavę Šiaurės Korėjos sportininkai laisvu metu dainavo ir deklamavo eiles, kuriomis garbinamas komunistinės šalies diktatorius.

„Mes negalime gyvent be jūsų ir šiltų jausmų“, – Kim Jong Unui eiles skaitė Šiaurės Korėjos sportininkai.

Dar anksčiau buvo pasirodžiusios žinios, kad Šiaurės Korėjos lyderis kenčia nuo podagros. 

Gandai apie valstybės perversmą totalitarinėje valstybėje pasklido po to, kuomet spalio 10 d. Kim Jong Unas nepasirodė memorialiniuose rūmuose, kur guli jo pirmtakų – tėvo ir senelio palaikai. Kasmet čia vyksta protėvių garbinimo apeigos, kurių niekada Kim Jong Unas iki šiol nebuvo praleidęs. 

Neseniai naujienų svetainė gazeta.ru, remdamasi Seulo laikraščiu „Chosun Ilbo“, paskelbė, kad Šiaurės Korėjos lyderiui buvo atlikta abiejų kulkšnių operacija. Laikraščio duomenimis, Kim Jong Unui operaciją reikėjo atlikt anksčiau, bet diktatorius ilgą laiką delsė.

Dar anksčiau buvo pasirodžiusios žinios, kad Šiaurės Korėjos lyderis kenčia nuo podagros. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius