-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjoje paskelbta kovinė parengtis dėl karo laivo nuskandinimo tyrimo (nuotraukos)

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-Ilas paskelbė kovinę parengtį šalies karinėms pajėgoms ir civilinėms organizacijoms, kai Pietų Korėja apkaltino Pchenjaną nuskandinus jos karo laivą, antradienį pranešė viena perbėgėlių organizacija.
Paskelbta kovinė parengtis
Paskelbta kovinė parengtis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Seule veikianti organizacija „North Korea Intellectual Solidarity“ (NKIS) nurodė, kad įsakymas įvesti karinę parengtį buvo paskelbtas praėjusio ketvirtadienio vakarą. Tą pačią dieną tarptautinė tyrėjų grupė Seule paskelbė oficialias išvadas dėl korvetės „Cheonan“ nuskandinimo kovo 26 dieną.

Pietų Korėjos nacionalinė žvalgybos tarnyba (NIS) nurodė tikrinanti perbėgėlių organizacijos pranešimą.

Pranešama, kad Šiaurės Korėjos komunistų partija nurodė šalies organizacijoms organizuoti masines demonstracijas su šūkiu „Kerštas už kerštą, karas už karą“.

Pchenjanas neigia esantis kaip nors susijęs su „Cheonan“ nuskandinimu ir 46 Pietų Korėjos jūreivių žūtimi ir tvirtina, kad jam metami kaltinimai yra Vašingtono ir Seulo sąmokslas, kuriuos siekiama išprovokuoti konfliktą.

Uždara komunistinė šalis pagrasino „žūtbūtiniu karu“ į bet kokias baudžiamąsias priemones.

NKIS nurodė, kad Šiaurės Korėjos nacionalinės gynybos viceministras generolas O Kuk-Ryolas (O Kuk-Rjolas) pranešė per laidinį radiją, jog Kim Jong-Ilas nurodė paskelbti kovinę parengtį.

„Amerika ir Pietų Korėja trokšta mums atkeršyti, siedami mus su „Cheonan“ incidentu. Tai Amerikos, Japonijos ir Pietų Korėjos sąmokslas mus izoliuoti ir išžudyti“, – NKIS citavo viceministro žodžius, remdamasi vieno šaltinio iš Šiaurės Korėjos informacija.

Pranešama, kad Šiaurės Korėjos komunistų partija nurodė šalies organizacijoms organizuoti masines demonstracijas su šūkiu „Kerštas už kerštą, karas už karą“.

Šaltinis nurodė, kad komunistinės šalies saugumo tarnybų nariams ir rezervistams buvo įsakyta vilkėti uniformas, siekiant sustiprinti jų kovinę dvasią.

NKIS vadovas Kim Dae-Sungas sakė, kad labai neįprasta, jog buvo įsakyta vilkėti uniformas ir kad Kim Jong-Ilas paskelbė visuotinę kovinę parengtį.

„Mūsų šaltiniai sako, kad žmonės dėl transliacijos jaučiasi nesaugūs“, – jis sakė naujienų agentūrai AFP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius