-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjos branduolinių bandymų poligonas toliau veikia

Pungjė-ri poligonas, kuriame Šiaurės Korėja įvykdė virtinę branduolinių ginklų bandymų, tebėra visiškai veikiantis, antradienį remdamasi ekspertais pranešė naujienų agentūra EFE.
Reaktorius Šiaurės Korėjoje
Reaktorius Šiaurės Korėjoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Šalies šiaurės vakaruose esančiame Pungjė-ri branduolinių bandymų poligone po Mantapsano kalnu buvo įvykdyti penki iš šešių Šiaurės Korėjos branduolinių sprogdinimų.

Nepaisant, kad penkių branduolinių bandymų vieta – vadinamasis Šiaurinis portalas – atrodo apleista, buvo užfiksuotas aktyvus tunelių kasimo darbas Vakarų portalo rajone, pranešė EFE, remdamasi apie Šiaurės Korėją rašančios interneto svetainės „38 North“ informacija. Kovo viduryje šie darbai reikšmingai sulėtėjo, rodo iš palydovų darytos nuotraukos.

Ekspertai mano, kad darbų sulėtėjimas gali būti susijęs su tunelio statybos pabaiga arba su „dabartiniais politiniais pasikeitimais“.

Minėtos svetainės duomenimis, poligone yra dar vienas bandymams tinkamas tunelis, į kurį galima patekti per Pietinį portalą.

Svetainės analitikai nesutinka su kai kurių ekspertų nuomone, kad Šiaurės Korėja poligono darbą nusprendė sustabdyti vien dėl to, kad jo jau esą vis tiek nebeįmanoma naudoti po paskutinių, 2017 metų rugsėjį įvykdytų branduolinių bandymų.

Po pastarojo požeminio sprogdinimo sukeltų nuošliaužų ir žemės drebėjimų kilo gandų, kad toliau šiame poligone vykdyti bandymus yra pavojinga.

Šeštadienį buvo pranešta, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas paskelbė nuo balandžio 21 dienos sustabdantis branduolinius ir raketų bandymus bei uždarantis branduolinių bandymų objektą šalies šiaurėje.

Seulo žiniasklaida pranešė, kad omenyje tikriausiai turimas Pungjė-ri poligonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius