Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Šiaurės Korėjos gyventojai vergauja užsienyje – iki 90 proc. algos atima Pchenjanas

Jungtinės Tautos atliks tyrimą, ar tikrai 20 tūkst. Šiaurės Korėjos piliečių yra išsiųsti į įvairias pasaulio vietas kaip darbuotojai vergai, rašo independent.co.uk.
​Kim Jong Unas pademonstravo prabangų privatų lėktuvą
​Šiaurės Korėjos gyventojai vergauja užsienyje – iki 90 proc. algos atima Pchenjanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teigiama, kad Kinija, Rusija ir Vidurinieji Rytai sulaukė tūkstančių darbuotojų iš Šiaurės Korėjos. Jungtinių Tautų atstovo teigimu, vergai yra naudojami siekiant užsienio valiutos.

„NK Watch”, Seule įsikūrusi žmogaus teisių grupė, anksčiau įvardijo, kad maždaug 100 tūkst. žmonių iš Šiaurės Korėjos dirba 40 pasaulio valstybių ir Pchenjanui jie kasmet uždirba 3 mlrd. dolerių.

Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryboje Ženevoje šią savaitę specialusis pasiuntinys kalbėjo, kad Šiaurės Korėjos vyriausybė turi prisiimti atsakomybė už daugiau nei 200 tūkst. žmonių išnaudojimą, prievartą ir kankinimą nuo šešto praėjusio amžiaus dešimtmečio.

Pasak jo, dabar darbuotojai, užsienyje dirbantys Pchenjanui, tapo lengviau susekami, situacija yra šiek tiek aiškesnė.

Jis pasakojo, kad šie žmonės gyvena vargingai, dirba kaip vergai. Daug jų dirba Viduriniuosiuose Rytuoje, jais yra pasinaudojama siekiant gauti užsienio valiutos.

„Guardian“ anksčiau rašė, kad Šiaurės Korėjos darbuotojai, statantys Pasaulio futbolo taurei reikalingus objektus Katare gauna vos 10 proc. nuo to, ką oficialiai uždirba.

Jungtinių Tautų pasiuntinys skaičiuoja, kad apie 20 tūkst. žmonių iš Šiaurės Korėjos dirba Kinijoje. Kinija gavo prašymą ištirti situaciją.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Hongas Lei sakė, kad ginčą dėl šių darbuotojų-vergų galima išspręsti diskusijomis.

„Kinija tikisi, kad tarptautinė bendruomenė gali teisingai ir objektyviai įvertinti Šiaurės Korėjos žmogaus teisių situaciją ir atkreipti dėmesį į sunkumus ir iššūkiais, su kuriais susiduria Šiaurės Korėja, vystydamasi ekonomiškai ir socialiai, ir konstruktyviai jai padėti“, - sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius