-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjos lyderio anūkas prisipažįsta niekada nematęs savo senelio ir jį pažinęs dėlionėje

„Visada svajojau, kad vieną dieną grįšiu ir padarysiu viską, kad žmonėms būtų geriau“, – interviu kalbėjo 17-metis Kim Han-solas. Jis yra mirusio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-ilo anūkas ir dabartinio vadovo Kim Jong-uno sūnėnas, tačiau nei vieno, nei kito jis niekada nėra matęs. Laisvai angliškai kalbantis jaunuolis interviu davė iš Bosnijos, kur studijuoja.
Kim Jong Ilo gimtadienis vadinamas ir „kylančios žvaigždės diena“
Ilgametis šalies vadovas Kim Jong Ilas anūkui buvo visiškai nepažįstamas žmogus. / „Scanpix“ nuotr.

Vaikinas interviu Suomijos televizijai kalbėjosi su buvusia Jungtinių tautų generalinio sekretoriaus pavaduotoja Elisabeth Rehn. 

Jo tėvas, Kim Jong-namas, yra vyriausias dabartinio Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong-uno brolis. Anot jaunuolio, tėvas ilgai gyveno Kinijoje. 

Stilingai susišukavęs, pasipuošęs juodu kostiumu, buvusio šalies lyderio anūkas interviu pasakojo apie savo svajonę – dviejų Korėjų susijungimą. Kim Han-solas teigė pats turintis draugų Pietų Korėjoje.

„Bendraudamas su žmonėmis padariau išvadą, kad turiu priimti abiejų pusių nuomones, įvertinti, kas gera, kas bloga ir padaryti savo sprendimus“, – sakė jis. 

Aš iš tiesų jo laukiau.. prieš jam mirštant, tikėjausi, kad jis atvažiuos ir susiras mane, nors aš tikrai nežinojau, ar jis žinojo, jog aš apskritai egzistuoju, – sakė anūkas.

Anot naujienų tarnybos BBC, neaišku, kodėl Šiaurės Korėjos lyderių artimas giminaitis sutiko duoti interviu. Pirmą kartą tarptautinės bendruomenės dėmesį jis atkreipė pernai spalį, kuomet jo „Facebook“ nuotraukos ir komentarai pasirodė Pietų Korėjos spaudoje. Jo prieiga buvo greit užblokuota ir pranešta, kad jaunuolis studijuoja Mostare esančiame koledže.

Pažino dėlionėje

Interviu jaunuolis neslėpė niekada nematęs savo senelio ar dėdės. Savo vaikystę jis vadino izoliuota, daugiausia laiko jis su šeima praleido Kinijoje ir Makao, kur gyveno.

Užaugęs, iš dalelių sudėliojęs savo senelio portretą, Kim Han-solas teigia tik tuomet supratęs, kas iš tiesų yra jo senelis. 

„Aš iš tiesų jo laukiau.. prieš jam mirštant, tikėjausi, kad jis atvažiuos ir susiras mane, nors aš tikrai nežinojau, ar jis žinojo, jog aš apskritai egzistuoju“, – sakė jis.

Vaikinas interviu tvirtino nežinantis, kaip jo dėdė, Kim Jong-unas, „tapo diktatoriumi“. „Tai žino tik jis ir senelis“, – sakė jaunuolis.

Teigiama, kad jo tėvas prarado savo tėvo, šalies lyderio, palankumą, kuomet 2001 metais ketino prasmukti į Japoniją. Jis naudojosi padirbtu pasu. Pareigūnams jis aiškino norėjęs aplankyti Tokijo disneilendą. Japonijos televizijoje šis lyderio sūnus buvo cituojamas, kaip prieštaravęs „dinastijos įpėdinystės eilei“. 

„Mano tėčio tikrai nedomino politika“, – interviu sakė Kim Han-solas, paklaustas, kodėl jo tėvas neperėmė šalies valdymo.

Baigęs universitetą jaunuolis teigė norintis padirbti savanoriu.

„Norėčiau įsitraukti į daugiau humanitarinių projektų.. prisidėti prie pasaulinės taikos, ypač namuose, nes man tai labai svarbu“, – kalbėjo Šiaurės Korėjos buvusio ilgamečio lyderio anūkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius