-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaurės Korėjos lyderis atvyko į Ulan Udę prieš susitikimą su Rusijos prezidentu

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Ilas antradienį atvyko į Rytų Sibiro miestą Ulan Udę savo šarvuotu traukiniu, ruošiantis susitikimui su Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu, pranešė Rusijos naujienų agentūros.
Kim Jong Ilas Rusijoje
Kim Jong Ilas Rusijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kim Jong Ilo traukinys antradienio rytą atvažiavo į Ulan Udę, esančią už 5 550 kilometrų į rytus nuo Maskvos. Šiame mieste retas D.Medvedevo susitikimas su Šiaurės Korėjos lyderiu vyks trečiadienį, nurodė naujienų agentūra ITAR-TASS.

Tame pačiame pranešime nurodoma, jog uždaro būdo lyderis susitiko su D.Medvedevo pasiuntiniu Tolimųjų Rytų regionui ir vietos pareigūnais, o vėliau jį vežantis kortežas nuvyko prie netoliese esančio Baikalo ežero. Tačiau išsamesnių Kim Jong Ilo vizito darbotvarkės detalių iki šiol neatskleidžiama.

Šiaurės Korėjos vadovas atvyko į Baikalo pakrantės gyvenvietę Turką, kur šiuo metu statomas modernus kurortas, nurodė ITAR-TASS, remdamasi vienu informuotu šaltiniu.

Vienas vietos pareigūnas, susipažinęs su šio vizito darbotvarke, anksčiau sakė naujienų agentūrai AFP, kad Kim Jong Ilas trečiadienį susitiks su D.Medvedevu Ulan Udėje. Šis miestas yra Buriatijos regiono, kurio daugelis gyventojų yra budistai, sostinė.

Planuojama, kad antradienį Kim Jong Ilas aplankys vaizdingas Baikalo pakrantes ir kad jam bus pasiūlyta pasiplaukioti laivu, sakė AFP pašnekovas.

Lankydamiesi prie Baikalo ežero, oficialių vizitų dalyviai paprastai užsuka į Turkos kurortą, dalyvauja ekskursijoje laivu ir ragauja vietos delikatesų, tokių kaip buriatų tradiciniai valgiai ir šviežia žuvis, nurodė ITAR-TASS.

Kim Jong Ilas į Rusiją atvažiavo šeštadienį, o šis savaitę truksiantis vizitas Tolimųjų Rytų ir Sibiro regionuose bus pirmoji jo kelionė po kaimyninę šalį nuo 2002 metų.

Sekmadienį Šiaurės Korėjos lyderis Amūro regione aplankė 2 000 megavatų Burėjos hidroelektrinę, kuri yra didžiausia Tolimuosiuose Rytuose.

Tikėtina, kad kalbėdamasis su D.Medvedevu Kim Jong Ilas daugiausiai dėmesio skirs bendradarbiavimui energetikos srityje, Pchenjano branduolinei programai ir maisto stygiui izoliuotoje komunistinėje valstybėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius