Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjos lyderis įpėdiniu pasirinko trečiąjį sūnų

Pietų Korėjos pagrindinė žvalgybos agentūra mano, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-Ilas savo įpėdiniu paskyrė jauniausiąjį sūnų Jong-Uną, antradienį sakė vienas parlamentaras.
Kim Jong-Ilas.
Kim Jong-Ilas / „Scanpix“ nuotr.

Pietų Korėjos nacionalinė žvalgybos tarnyba (NŽT) per uždarą parlamento posėdį pirmadienį informavo apie tokius pasikeitimus, interviu radijui SBS sakė Park Jie-Wonas iš pagrindinės opozicinės Demokratų partijos.

„Vyriausybė (pirmadienį) man pranešė, kad yra toks judėjimas ir kad (Šiaurės Korėjos pareigūnai) žada ištikimybę Kim Jong-Unui“, – sakė jis.

Kaip praneša Pietų Korėjos žiniasklaida, Kim Jong-Ilas, kaip manoma, savo kariškius, parlamentą ir diplomatus užsienyje apie tokį paskyrimą informavo netrukus po antro šios komunistinės valstybės branduolinio bandymo gegužės 25 dieną.

NŽT ir kiti pareigūnai atsisakė patvirtinti šiuos pranešimus. „Mūsų ministerija dar turi patvirtinti Kim Jung-Uno paskyrimą įpėdiniu“, – žurnalistams sakė Susivienijimo ministerijos, kuri yra atsakinga už ryšius tarp abiejų Korėjų, atstovas Chun Hae-Sungas.

Valdžios perdavimas Šiaurės Korėjoje kelia didžiulį susidomėjimą, ypač po to, kai Pietų Korėjos ir JAV pareigūnai pranešė, kad 67 metų Kim Jong-Ilas pernai rugpjūtį patyrė insultą. Manoma, kad jis jau pasveiko ir vėl eina daugumą savo pareigų.

Remdamasis „gerai informuotais“ šaltiniais, dienraštis „Dong-a“ rašė, kad Šiaurės Korėjos gyventojai mokomi naujų dainų, kuriomis, regis, siekiama diegti ištikimybę kitam lyderiui ir kuriose Jong-Unas vadinamas „generolu Kim“.

Sausio mėnesį Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ pirmą kartą pranešė, kad Kim Jong-Ilas savo įpėdiniu paskyrė Jong-Uną ir informavo valdančiosios komunistų partijos vadovybę apie šį savo pasirinkimą, tačiau jokio oficialaus pareiškimo iš Šiaurės Korėjos nebuvo.

Jong-Uno motina yra trečioji lyderio žmona Ko Yong-Hi, kuri, kaip pranešama, 2004 metais mirė nuo krūties vėžio. Jong-Unas mokėsi tarptautinėje mokykloje Šveicarijoje. Ar jis užima kokį nors oficialų postą, nežinoma.

Kim Jong-Ilo vyriausiasis sūnus 37 metų Jong-Namas, kurio motina yra kita moteris, savo galimybėms tapti lyderiu, regis, pakenkė, kai 2001-aisiais buvo deportuotas iš Japonijos už bandymą patekti į šalį su padirbtu pasu.

Kai kurie analitikai pagrindiniu pretendentu į lyderio įpėdinius laikė antrąjį Kim Jong-Ilo sūnų 27 metų Jong-Chulą.

Tačiau buvęs Šiaurės Korėjos lyderio japoniškų sušių gamintojas Kenji Fujimoto savo atsiminimuose yra rašęs, kad Kim Jong-Ilas laikė Jong-Chulą pernelyg moterišku ir netinkamu vadovauti.

Jis apibūdino jauniausią lyderio sūnų Jong-Uną kaip „tikrą tėvo paveikslą, jei žiūrėtume į veidą, kūno sudėjimą ir asmenybę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius