-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas antrąkart pasirodė viešumoje, ramsčiuodamasis lazda

Šiaurė Korėjos valstybinė žiniasklaida penktadienį pranešė apie naują šalies lyderio Kim Jong Uno pasirodymą viešumoje – antrąjį per pastarąsias keturias dienas po užsitęsusio dingimo.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės Korėjos valdančiosios partijos laikraštis „Rodong Sinmun“ savo pirmajame puslapyje išspausdino kelias nuotraukose, kuriose matoma, kaip besišypsantis Kim Jong Unas, vėl besiramsčiuojantis kairėje rankoje laikoma vaikštomąja lazda, apžiūrinėja du daugiaaukščius gyvenamuosius kompleksus, kuriuose turėtų apsigyvent branduoliniuose tyrimuose besispecializuojančio universiteto darbuotojai.

Jaunasis lyderis anksčiau šią savaitę vėl pasirodė viešumoje po beveik šešias savaites trukusio mįslingo ir nepaaiškinto dingimo, kursčiusio spėliones apie jo sveikatos būklę ir prielaidas, kad jis galėjo būti nušalintas nuo valdžios.

Jaunasis lyderis anksčiau šią savaitę vėl pasirodė viešumoje po beveik šešias savaites trukusio mįslingo ir nepaaiškinto dingimo.

Per pirmąjį savo pasirodymą, kuris veikiausiai įvyko pirmadienį, Kim Jong Unas buvo nufotografuotas besiramsčiuojantis lazda, o tai pagrindžia prielaidas, kad jis buvo dingęs dėl kojos traumos arba kitokio sveikatos sutrikimo.

Per naujausią pasirodymą viešumoje, tikriausiai įvykusį ketvirtadienį, Kim Jon Unas matomas laikantis tą pačią juodą lazdą, vaikštinėdamas po gyvenamojo komplekso teritoriją ir apžiūrinėdamas jo butus, pastatytus Kim Chaeko technologijų universiteto dėstytojams.

Yra žinoma, kad tas universitetas specializuojasi branduolinėje inžinerijoje, o kai kurie jo iškilūs absolventai, kaip pranešama, dirba Jongbjono branduoliniame komplekse, kuriame veikiantis reaktorius laikomas pagrindiniu Šiaurės Korėjos plutonio, tinkamo atominiams užtaisams, šaltiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius