Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjos lyderis per „vadovavimo išvykas“ išbarė pareigūnus

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, surengęs inspekcijas vienoje gamykloje, elektrinėje ir atostogų stovykloje, griežtai išbarė pareigūnus, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida. Analitikai tokius pranešimus interpretavo kaip branduolinių ginklų turinčio Pchenjano siekį susitelkti dėmesį į ekonomikos plėtrą.
Kim Jong Unas karinių mašinių gamykloje
Kim Jong Unas karinių mašinių gamykloje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lyderio „vadovavimo išvykos“ yra ypatingi įvykiai Šiaurės Korėjos žiniasklaidai, nuolat rodančiai Kim Jong Uną, duodantį „patarimus vietoje“ įdėmiai klausantiems pareigūnams, kruopščiai skrebenantiems užrašų knygelėse.

Po Kim Jong Uno vėliausios kelionės į Šiaurės Hamgjongo provinciją laikraštis „Rodong Sinmun“ padvigubino savo puslapių skaičių iki 12 ir skyrė devynis iš jų vizito aprašymui.

Lankydamasis statomoje Orangčongo elektrinėje, dėl stringančių darbų užbaigtoje tik 70 proc., Kim Jong Unas buvo „toks priblokštas, kad neteko žado“, pranešė oficiali naujienų agentūra KCNA.

„Jis išpeikė Kabineto pareigūnus, kad paliko šį projektą vien provincijos priežiūrai ir neskyrė jam dėmesio“, – nurodė agentūra ir pridūrė, kad lyderis įsakė užbaigti statybas iki kitų metų spalio.

Itin piktą Kim Jong Uno reakciją išprovokavo ir nešvarios karštųjų versmių vonios Onfo atostogų stovykloje – kuri su pasididžiavimu skelbia, kad čia lankėsi dabartinio lyderio tėvas Kim Jong Ilas bei senelis Kim Il Sungas. Jaunasis lyderis pareiškė, kad maudyklų būklė „blogesnė nei akvariumų“.

Ar Kim Jong Unas siunčia žinią šaliai ir užsieniui, kad jo valstybė po istorinio susitikimo Singapūre su JAV prezidentu Donaldu Trumpu telkia pastangas į ekonominį vystymąsi?

Pareigūnai per tokius vizitus neretai kritikuojami, tačiau šįkart jie buvo barami neįprastai gausiai ir aštriai.

Valdančiosios Darbininkų partijos Šiaurės Hamjongo komitetas sulaukė itin kandžios kritikos: anot KCNA, jis „nuoširdžiai nepriėmė“ oficialios politikos, numatančios naujos maišų gamyklos statybą kiekvienoje provincijoje.

Kim Jong Unui buvo pristatytos veikiančio seno maišų fabriko „apleistos patalpos“, ir tai jam „sukėlė didelį susirūpinimą“.

„Vyriausiasis lyderis nurodė, kad Provincijos partijos komitetas dirba paviršutiniškai“, – pranešė KCNA ir pridūrė: „Komitetas neturi revoliucijos dvasios“.

Anot Šiaurės Korėjos studijų universiteto profesoriaus Yang Moo-jino, Kim Jong Unas siunčia žinią šaliai ir užsieniui, kad jo valstybė po istorinio susitikimo Singapūre su JAV prezidentu Donaldu Trumpu telkia pastangas į ekonominį vystymąsi.

Per derybas su Baltųjų rūmų šeimininku Šiaurės Korėjos lyderis sutiko siekti Korėjos pusiasalio denuklearizacijos, tačiau daugelis analitikų tokius pažadus laiko nevienareikšmišku diplomatiniu eufemizmu.

„Žmonėms jis rodo esąs lyderis, neabejingas liaudies gyvenimo sąlygoms, o likusiam pasauliui – kad jo pažadas imtis denuklearizacijos yra rimtas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Yang Moo-jinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius