Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Malį sukrėtė antras mirtininko išpuolis

Didžiausią šiaurės Malio miestą sukrėtė antras per dvi dienas mirtininko išpuolis, sekmadienį pranešė vienas karys.
Prancūzų karys Malyje
Prancūzų karys Malyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Išpuolis Malis

Išpuoliai buvo įvykdyti tokiu metu, kai islamistų sukilėliai vėl pradėjo nepaisyti saugumo suvaržymų teritorijoje, kurią atsiėmė prancūzų vadovaujamos pajėgos.

Šie mirtininkų sukelti sprogimai, kurie yra pirmieji tokie išpuoliai Malyje, akcentavo užsitęsusio sukilimo grėsmę Prancūzijai bandant parengti pasitraukimo iš Malio strategiją. Beveik prieš mėnesį į savo buvusią koloniją Malį atvykusių prancūzų pajėgų lėktuvai sekmadienį ryte vis dar bombardavo šalies šiaurę.

Vėlai šeštadienį mirtininkas susisprogdino prie to pačio armijos patikrinimo posto Gao, kur penktadienį buvo įvykdytas pirmasis toks išpuolis. Nutraukta jo galva sekmadienio rytą tebegulėjo ant žemės.

Liudininkai pasakojo, kad Malio pajėgos ir islamistų kovotojai po sprogimo susišaudė. Po sprogimo virš jo vietos skraidė prancūzų kariškių sraigtasparniai.

Daugiau niekas per išpuolį nebuvo sužeistas, tame poste sakė vienas karys. Kariškiai po penktadienio atakos ten jau sukrovė dvi smėlio maišų sienutes, iškirto medžius matomumui pagerinti ir pastatė sunkiuosius kulkosvaidžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius