Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaurės Nigerijoje pagrobtas vokietis

Šiaurės Nigerijoje ginkluoti užpuolikai pirmadienį pagrobė Vokietijos pilietį, dirbantį vienoje statybų kompanijoje. Per šią ataką taip pat žuvo vienas policininkas, informavo policija.
Nigerijos policininkas
Nigerijos policininkas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penkių vyrų gauja apie 7.45 val. vietos (9.45 val. Lietuvos) laiku ėmė šaudyti į automobilį, kuriuo darbininkai buvo vežami į statybvietę Kano mieste, nurodė policijos atstovas Magaji Musa Majia.

„Užpuolikai nužudė vieną policijos seržantą, priskirtą specialiosios apsaugos skyriui, (atlikusiam) lydėjimo pareigą, ir pagrobė (...) Vokietijos pilietį, dirbantį tai kompanijai“, – sakė pareigūnas.

„Pagrobėjų paieška tęsiasi“, – pridūrė jis.

Nigerijoje nusikalstamos gaujos dažnai taikosi į svarbius ir turtingus asmenis arba užsieniečius, tačiau dažniausiai tokie pagrobimai būdingi pietiniams Nigerijos rajonams. Sumokėjus išpirką, pagrobtieji po kelių dienų dažnai yra paleidžiami.

Vis dėlto pastaraisiais metais šis reiškinys išplito ir į šalies šiaurę, kur vyriausybė bando susidoroti su galvijų grobimu.

Sausį šiaurinėje Kadūnos valstijoje buvo pagrobti du amerikiečiai ir du kanadiečiai. Per šią ataką buvo nužudyti du juos lydėję policijos pareigūnai. Keliomis dienomis vėliau pagrobtieji buvo paleisti.

Pastaraisiais metais Kadūnoje buvo pagrobti du vokiečių archeologai ir netgi Siera Leonės gynybos atašė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius