-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės vakarų Kinijoje per potvynius žuvo 16 žmonių, dešimtys dingo

Potvyniai kilo Činghajaus provincijos Datongo apygardos kalnuotame regione, nuo jų nukentėjo daugiau kaip 6 200 žmonių iš šešių kaimų, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.
Kinijos vėliava
Kinijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Potvynis

Rugpjūčio „18 dienos vidurdienio duomenimis, žuvo 16 žmonių, 36 dingo be žinios“, pridūrė CCTV, sakydama, kad vyksta gelbėjimo darbai.

Šią vasarą Kinija susidūrė su virtine ekstremalių orų reiškinių; daugelyje miestų buvo užfiksuoti oro temperatūros rekordai.

Valstybinės žiniasklaidos pranešime teigiama, kad buvo įsteigtas „fronto štabas“, kuris atsakingas už reagavimą į ekstremalias situacijas.

Trečiadienio vakarą potvynį sukėlė staigios smarkios liūtys, nurodoma pranešime.

Mokslininkai teigia, kad dėl klimato kaitos ekstremalūs orų reiškiniai visame pasaulyje tapo dažnesni, o kylant temperatūrai greičiausiai taps dar intensyvesni.

Birželį pietų Kinijoje kilę dideli potvyniai privertė daugiau kaip pusę milijono žmonių palikti namus ir padarė maždaug 250 mln. dolerių žalą.

Tuo metu pietvakarių Kinijoje milijonai žmonių susiduria su nuolatiniais elektros energijos tiekimo pertrūkiais, nes dėl alinančių karščių sutriko elektros energijos tiekimas ir gamyklos buvo priverstos stabdyti darbą.

Kinijos meteorologijos administracija teigė, kad šalyje tęsiasi ilgiausias aukštos oro temperatūros laikotarpis nuo 1961 metų. Nuo birželio 64 dienas iš eilės įvairiuose regionuose skelbiami perspėjimai dėl karščio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius