Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sibire į opozicijos koalicijos štabą įsiveržęs asmuo sudaužė buteliuką nežinomos medžiagos

Sibire į Novosibirsko opozicinės koalicijos štabą įsiveržęs asmuo sudaužė buteliuką su nežinoma chemine medžiaga, antradienį pranešė viena iš grupės narių.
Ivanas Ždanovas
Ivanas Ždanovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl „cheminės medžiagos“ poveikio du žmonės buvo nuvežti į ligoninę tyrimams, nurodė Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) narė Olga Guseva.

Incidentas įvyko opozicinės koalicijos „Novosibirsk 2020“ štabe. Ši koalicija varžysis su valdančiąja partija ir komunistais rugsėjo 13 dieną numatytuose regioniniuose rinkimuose.

„Nežinomas asmuo įveržė į biurą ir sudaužė buteliuką su nežinoma chemine medžiaga“, – A.Guseva parašė socialiniame tinkle „Twitter“.

„Tuo metu būstinėje vyko susirinkimas, kuriame dalyvavo maždaug 50 žmonių“, – nurodė ji.

Kambarį užtvindė „bjauri smarvė“, pasakojo FBK direktorius Ivanas Ždanovas. Jis patvirtino, kad du žmonės buvo nuvežti į ligoninę.

Opozicijos interneto svetainė „MBKh Media“ pranešė, kad policija nustatė, jog buteliuke buvusi medžiaga yra veterinarijoje naudojamas antiseptinis produktas, turintis „stiprų nemalonų kvapą“.

Vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kaip juodą džemperį su gobtuvu ir apsauginę veido kaukę dėvintis vyras meta stiklinį buteliuką ant grindų ir pabėga.

VIDEO: A.Navalno bendražygiai paskelbė jo tyrimą, nufilmuotą vos kelios dienos prieš apnuodijimą

Vienas pagrindinių Rusijos lyderio Vladimiro Putino kritikų A.Navalnas rugpjūčio 20 dieną prastai pasijuto būdamas lėktuve, skridusiame iš Tomsko į Maskvą, ir buvo nugabentas į Omsko ligoninę. Jis buvo begrįžtantis iš Sibiro, kur dalyvavo priešrinkiminėje kampanijoje ir tyrė korupcijos atvejus.

Vėliau jis buvo perkeltas į Berlyno kliniką „Charite“. Po kelių dienų Berlynas paskelbė, kad specialioje Vokietijos kariuomenės laboratorijoje atlikti tyrimai patvirtino, jog esama „nedviprasmiškų įrodymų“, kad A.Navalnas buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia chemine medžiaga iš „Novičiok“ grupės – tos pačios iš Sovietų Sąjungoje sukurtų nervus paralyžiuojančių medžiagų, viena kurių 2018-aisiais Jungtinėje Karalystėje buvo apnuodytas buvęs dvigubas rusų agentas Sergejus Skripalis bei jo duktė.

Berlyno ligoninės, kur gydomas A.Navalnas, medikai išvakarėse pranešė, kad jis atsibudo po tris savaites trukusios dirbtinai sukeltos komos, tačiau pabrėžė, kad pernelyg anksti prognozuoti, kokį ilgalaikį poveikį jo organizmui turės nuodai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius