-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sidnėjuje nukritus lengvajam lėktuvui žuvo du žmonės (video)

Viename Sidnėjaus priemiestyje antradienį nukritus lengvajam lėktuvui žuvo du juo skridę žmonės, tačiau pilotui pavyko nukreipti orlaivį tolyn nuo gyvenamųjų namų ir pradinės mokyklos.

Dar septyni ant žemės buvę žmonės buvo paguldyti į ligoninę dėl patirto emocinio sukrėtimo.

Į elektros linijos stulpą įsirėžęs lėktuvas užsiliepsnojo ir pareigūnams iš pradžių buvo sunku nustatyti, kiek jame buvo žmonių.

Vėliau policija pravirtino, kad lėktuvu skrido du žmonės, jie abu žuvo, federalinis susisiekimo ministras Anthony Albaneseas sakė Australijos parlamentui.

Per šią avariją pažirusios nuolaužos įsirėžė į vieną automobilį, kuriame buvo trys vaikai ir vienas suaugęs asmuo. Du vaikai ir automobilio vairuotoja yra tarp septynių asmenų, hospitalizuotų dėl sukrėtimo.

VIDEO: Two dead in Sydney plane crash

Orlaiviui sudužus netoli Sidnėjaus vakarinio priemiesčio Kanli Veilo valstybinės mokyklos ir vieno gyvenamojo namo, gelbėjimo tarnybų pareigūnai evakavo į netoliese esantį parką apie 80 moksleivių, mokytojų ir tėvų.

Iš lėktuvo bako išsiliejus liepsnojantiems degalams, užsidegė vienas netoliese stovintis automobilis. Orlaivis taip pat nutraukė elektros laidus, tad be šviesos liko tūkstančiai namų.

Šio lėktuvo pilotas prieš pat nelaimę pranešė Bankstauno oro uosto dispečeriams, kad orlaivis sparčiai žemėja ir kad jis nemato vietos, kur galėtų nusileisti.

„Mes neišlaikome aukščio – gal turit kokių nors minčių?.. Ar netoli yra gerų kelių?“ – lakūno žodžius citavo tinklalapis LiveATC.net.

Oro dispečeris pasiūlė tūpti ant netoli esančios automagistralės, tačiau po kelių sekundžių pilotas atsakė: „Mums nebeliko aukščio, atleiskite.“

Dispečeris dar patarė leistis vienoje lenktynių trasoje, tačiau lakūnas atsakė jos nematantis.

Lėktuvas sudužo po kelių akimirkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius