Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siekdama sumažinti kalėjimų perpildymą, Nigerija paleido daugiau kaip 4 tūkst. kalinių

Tūkstančiai kalinių visoje Nigerijoje buvo paleisti iš kalėjimų, siekiant išspręsti perpildymo problemą, šeštadienį socialiniuose tinkluose pranešė vidaus reikalų ministras Olubunmi Tunji-Ojo (Olubunmi Tundžis-Odžo). 
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Nigerija

Šis veiksmas yra dalis šių metų pradžioje išrinkto Nigerijos prezidento Bolo Ahmedo Tinubu siekio sumažinti perpildytų šalies kalėjimų skaičių.

„Vakar į laisvę paleidome 4 068 iš 80 804 kalinių, kurie buvo laikomi mūsų 253 įkalinimo įstaigose visoje šalyje dėl to, kad nesugebėjo sumokėti baudų“, – socialiniame tinkle „X“ pareiškė B. A. Tinubu. 

Apie tai jis pranešė po apsilankymo netoli Nigerijos sostinės esančiame Kudžės sulaikymo centre.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai Ajibola Afonja (Adžibolai Afonja) naujienų agentūrai AFP nurodė, kad į laisvę buvo paleisti tik tie kaliniai, kurių baudos neviršijo vieno milijono nairų (111 tūkst. eurų). 

Jis pridūrė, kad šios baudos, kurių bendra suma siekia 585 mln. nairų (651 tūkst. eurų), bus panaikintos.

Nigerijos prezidentas šiuo metu daugiausia dėmesio skiria naujos praktikos integravimui į kalėjimų sistemą, įskaitant daugiau bausmių, nesusijusių su laisvės atėmimu.

Jungtinės Tautos teigia, kad Nigerijoje įkalinimo įstaigų perpildymas siekia 147 proc., o sulaikytieji teismo proceso dažnai laukia metų metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius