Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Siemens“ moka baudas už korupciją (atnaujinta 23.35)

Vienas didžiausių Europos koncernų „Siemens“ Jungtinėms Amerikos Valstijoms sumokės 800 mln. JAV dolerių baudą. Kompanijos atstovai teisme pripažino, kad bendrovės darbuotojai davė milžiniškus kyšius įvairių valstybių valdininkams bei politikams ir taip pažeidė antikorupcinius įstatymus.
„Siemens“
„Siemens“ / „Scanpix“ nuotr.

Iš viso per šį precedentų neturintį skandalą bendrovė turės sumokėti apie milijardą eurų (3,4 milijardo litų) baudų. Tarp jų – baudos ir kitoms pasaulio valstybėms.

Kaip rašo „Washington Post“, Miunchene įsikūrusi kompanija naudojo juodąją buhalteriją, slėpė  mokesčius, davė kyšius ir klastojo sumas, sumokėtas Irako Vyriausybei. Įtariama, kad vien Rusijoje už tai, kad būtų laimėti stambūs medicinos įrangos konkursai, koncerno atstovai per dešimt metų galėjo sumokėti šimtų tūkstančių eurų kyšių. BBC praneša, kad 800 milijonų JAV dolerių bauda yra 20 kartų didesnė už didžiausią kada nors kompanijai skirtą baudą.

Pirmą kartą apie korupcijos skandalą „Siemens“ prabilta 2006-ųjų lapkritį, tuomet bendrovės veikla buvo tiriama daugelyje šalių. Teigiama, kad ši bauda skirta, kai pabaigtas korupcijos tyrimas keliose pasaulio valstybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius