Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 16 /14:35

Silvio Berlusconi atsisveikino su pasaulio lyderiais, susirinko daiktus iš savo darbo kabineto

Atsistatydinęs iš Italijos premjero posto Silvio Berlusconi telefonu kalbėjosi su kai kuriais pasaulio lyderiais ir padėkojo jiems už bendradarbiavimą, praneša trečiadienį Romos žiniasklaida.
Italijos premjeras Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Laikraštis „La Repubblica“ pažymi, kad antradienio vakarą S.Berlusconi kalbėjosi su JAV prezidentu Baracku Obama.

Anksčiau jis pasikalbėjo su Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu ir ministru pirmininku Vladimiru Putinu.

S.Berlusconi kanceliarija pažymėjo, kad, be to, jis išsiuntė D.Medvedevui laišką, kuriame dėkoja Rusijos prezidentui „už puikų darbą plėtojant dvišalius santykius, taip pat indėlį į tarptautinių problemų sprendimą“.

Be to, S.Berrlusconi neseniai kalbėjosi su Prancūzijos prezidentu Nicolas Sarkozy, Vokietijos kanclere Angela Merkel, Didžiosios Britanijos ministru pirmininku Davidu Cameronu, Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu ir Turkijos premjeru Recepu Tayyipu Erdoganu. 

Pasitraukiantis iš Italijos premjero posto S.Berlusconi taip pat kalbėjosi su buvusiu JAV prezidentu George`u W.Bushu.

Iš biuro susirinko daiktus

75 metų S.Berlusconi savo atsistatydinimo raštą įteikė šeštadienį, o Romos gatvėse tuo metu džiūgavo tūkstančiai žmonių.

Atsistatydinantis Italijos premjeras iš savo biuro pasiėmė padovanotą kardą ir kinų vazą

S. Berlusconi prieš paskutinę savo darbo dieną trečiadienį nusprendė pasiimti iš savo biuro dvi dovanas – lenktą rytietišką kardą iš Kazachstano ir Mingų dinastijos laikų porceliano vazą iš Kinijos.

Kaip rašo dienraštis „La Repubblica“, ekscentriškas milijardierius, kuris vadovavo Italijos vyriausybei dešimt iš pastarųjų 17 metų, iš šimtų gautų dovanų pasirinko tik šiuos du daiktus, matomai keliančius ypatingus sentimentus.

Priimdamas vertingą senovės kinų vazą, S.Berlusconi išgąsdino diplomatus, apsimetęs, kad ji sprūsta jam iš rankų.

Tuomet jis pajuokavo: „Norėčiau, kad joje būtų gėlių, tačiau kitą kartą atvežkite (vazą) su piešiniais iš „Kamasūtros“, turėdamas omenyje senovės Indijoje parašytą meilės meno vadovėlį, niekaip nesusijusį su Kinija.

„La Repubblica“ taip pat nurodė, kad premjeras taip pat susikrovė tris įrėmintas nuotraukas, kuriose jis matomas su buvusiu JAV prezidentu George'u W.Bushu, popiežiumi Benediktu XVI ir jo pirmtaku Jonu Pauliumi II, tačiau taip pat grąžino neįkainojamus meno kūrinius, kuriuos buvo pasiskolinęs iš muziejų.

S.Berlusconi pernai daugeliui sukėlė juoko, kai nurodė meno kūrinių restauratoriams pritvirtinti naują penį prie II mūsų eros šimtmetyje sukurtos marmurinės statulos, vaizduojančios senovės romėnų karo dievą Marsą, premjero pasiskolintą iš vieno muziejaus ir laikytą jo oficialioje rezidencijoje – Chigi (Kidžių) rūmuose.

Premjero architektas gynė šį prieštaringai vertinamą sprendimą, sakydamas, jog penis yra "nuimamas".

Kartu su S.Berlusconi iš tarnybos traukiasi jo asmeninis virėjas ir liokajus, taip pat atstovas spaudai Paolo Bonaiuti ir ištikima sekretorė Marinella Brambilla.

Tuo tarpu Italijos vairą perims santūresnio būdo ekonomikos profesorius Mario Monti.

„Itin delikati apsikuopimo operacija – visų pėdsakų ištrynimas iš kompiuterių, duomenų ir dokumentų nukopijavimas – buvo atliktas šeštadienio vakarą (ministrų) kabineto darbuotojų, panaudojus dešimtis kompiuterinių atmintinių“, rašo „La Repubblica“.

75 metų S.Berlusconi savo atsistatydinimo raštą įteikė šeštadienį, o Romos gatvėse tuo metu džiūgavo tūkstančiai žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius