Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Silvio Berlusconi laimėjo balsavimą dėl pasitikėjimo

Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi penktadienį laimėjo svarbų balsavima parlamente dėl pasitikėjimo, nors vis labiau stiprėjo nepasitenkinimas jo paties koalicijoje dėl premjero teisinių problemų ir šalies ekonomikos būklės.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

S.Berlusconi koalicija pelnė 316 balsų, prieš ją buvo 301 parlamentaras. Tik todėl italų premjerui pavyko likti poste.

Jeigu S.Berlusconi būtų pareikštas nepasitikėjimas, jam būtų reikėję palikti ministro pirmininko postą. Jeigu po to jis nebūtų sugebėjęs užsitikrinti parlamentarų daugumos paramos, Italijos prezidentas Giorgio Napolitano suformuotų  naują vyriausybę, kuriai vadovautų kitas premjeras.

Per pastaruosius metus tai jau trečias parlamentarų bandymas pareikšti nepasitikėjimą S.Berlusconi. Pastarąjį kartą bandyta tai padaryti 2010 metų gruodį – tada 314 deputatų palaikė S.Berlusconį, 311 balsavo prieš. Tada premjerą taip pat palaikė ir aukštųjų parlamento rūmų dauguma (162 balsai iš 308).

Didžiausią gyventojų nepasitenkinimą kelia S.Berlusconi ekonominė politika ir išgarsėję vieši skandalai, susiję su premjero asmeniniu gyvenimu. Šiuo metu teismuose premjerui iškeltos keturios baudžiamosios bylos dėl sukčiavimo, korupcijos ir lytinių santykių su nepilnametėmis.

Pasak apžvalgininkų, balsavimų rezultatai parlamente rodo, kad S.Berlusconi neilgai liks valdžioje. Pastaruoju metu prasidėjo jo nesutarimai su savo šalininkais, pirmiausia ekonomikos ir finansų ministru Giulio Tremonti, kuris anksčiau pareiškė, kad su S.Berlusconi „neįmanoma dirbti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius