Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šimtadienis Lenkijoje: pakeliui į šventę žuvo abiturientas, bet jo draugų tėvai nesutiko nutraukti renginio

Savaitgalį šimtadienio šventė Palenkės Bialos seniūnijoje prasidėjo tragedija – vykdamas į šventę žuvo 19-metis abiturientas, dar dvi merginos tebekovoja dėl savo gyvybės ligoninėje. Žinia apie nelaimę mokyklos kolektyvą pasiekė vos prasidėjus šventei. Vadovybė paskelbė tylos minutę, tačiau tėvai nesutiko, kad šimtadienis būtų iš viso atšauktas. Motyvas – jis vyksta „tik kartą gyvenime“, rašo „Gazeta Wyborcza“.
Lenkijos policija
Lenkijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

19-mečio Ekonomikos technikumo mokinio Barteko vairuojama mašina susidūrė su Rusijos piliečio automobiliu. 29 metų rusas buvo sulaikytas, nes būtent dėl jo kaltės įvyko avarija, per kurią vaikinas žuvo, o kartu važiavusios dvi merginos buvo sunkiai sužeistos.

Rusas trenkėsi į abituriento vairuotą „Opel Astra“, pastarojo vairuotojas esą neturėjo jokių šansų smūgio išvengti. 

Abi kartu važiavusios merginos buvo sužalotos ir dabar gydomos ligoninėje. Medikai jų būklę apibūdina kaip sunkią, bet stabilią. 

Šimtadienyje turėjo dalyvauti 420 abiturientų. Vos prasidėjus šventei atėjo žinia apie kraupią nelaimę. Mokyklos vadovai tvirtina, kad po tylos minutės tėvų tarybos nariai buvo pakviesti aptarti susidariusios situacijos. Tačiau tėvai, kurie ir organizavo šventę, nusprendė renginio nenutraukti ir net neatšaukti šokių. Pagrindinis jų argumentas buvo, jog tai vyksta „kartą gyvenime“, be to, viskas paruošta.

Vis dėlto kai kurie šimtadienio dalyviai tokia pozicija pasipiktino – jų manymu, šventė tikrai turėjo būti nutraukta, nes dalis abiturientų ir jų svečių vis tiek negalėjo linksmintis po tokios tragiškos žinios. 

Avariją sukėlęs rusas buvo blaivus, jis sulaikytas, dėl tolesnio jo suėmimo spręs teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius