-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sinajuje gatvėje nušautas Egipto policijos generolas

Nežinomi užpuolikai gatvėje Sinajaus pusiasalyje – „Islamo valstybės“ bastione – vėlai šeštadienį nušovė Egipto policijos generolą, pranešė Vidaus reikalų ministerija.
Egipto policija
Egipto policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Generolas Ahmedas Abdel Sataras yra jau antras per tris dienas policijos aukšto rango pareigūnas, nužudomas Šiaurės Sinajaus provincijos sostinėje El-Arish.

Trečiadienį vakare užpuolikai iš pravažiuojančio automobilio nušovė generolą Khaledą Kamalą Osmaną, jam tikrinant vieną policijos junginį. Atsakomybę už jo nužudymą prisiėmė džihadistų padalinys Egipte „Sinajaus provincijos IS“.

Nuo to laiko, kai armija 2013 metais nuvertė islamiškų jėgų prezidentą Mohamedą Mursi, saugumo pajėgoms sunkiai sekėsi slopinti sukilimą šiame pusiasalyje.

Kairas sako, kad kovotojai nužudė šimtus policininkų ir karių, daugelį jų – per išpuolius, už kuriuos atsakomybę prisiėmė IS.

Džihadistai sako, kad jų kampanija yra atsakas į griežtas valdžios priemones po M.Mursi nušalinimo, dėl kurių žuvo mažiausiai 1 400 žmonių, o dar tūkstančiai buvo įkalinti.

Kariškiai anksčiau šį mėnesį pradėjo didelio masto operaciją kovotojams Sinajuje likviduoti ir sako, kad nukovė daugiau kaip 200 jų, tačiau šio skaičiaus patikrinti neįmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius