-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Singapūras žada imtis veiksmų prieš bendroves, atsakingas už didžiulį smogo debesį

Singapūras šeštadienį pareiškė, kad reikalaus atsakomybės iš vietos bendrovių, susijusių su miškų gaisrais Indonezijoje, kai žaliųjų organizacija „Greenpeace“ paskelbė, kad liepsnoja aliejinių palmių plantacijos, priklausančios Indonezijos, Malaizijos ir Singapūro bendrovėms.
Smogas Singapūre
Smogas Singapūre / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Miestą valstybę dėl šių gaisrų apgaubė smogo debesis – penktadienį užfiksuotas rekordinis kietųjų dalelių kiekis ore, tačiau iki šeštadienio popietės jis sumažėjo iki „vidutinio“ lygio.

Užsienio reikalų ministras K.Shanmugamas sakė per spaudos konferenciją šeštadienį, kad Singapūras išnagrinės galimybę imtis teisinių veiksmų prieš šalies bendroves, atsakingas už tuos gaisrus.

„Paprašėme generalinio prokuroro apsvarstyti, ką galime nuveikti Singapūre, jeigu būtų įrodyta, kad tokios bendrovės kokiu nors būtu prisidėjo (prie gaisrų)... Padarysime viską, ką galime“, – pareiškė jis.

„Nesuteiksime jokios pagalbos arba prieglobsčio bendrovėms, kurios iš tikrųjų yra neteisėtos Indonezijoje ir paveikė Singapūrą“, – pabrėžė K.Shanmugamas.

Jis ragino Indoneziją pateikti įrodymų.

„Esame priklausomi nuo Indonezijos, kuri turi pateikti mums įrodymų“, – sakė ministras.

Šeštadienį paskelbtame „Greenpeace“ pranešime sakoma: „NASA (JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos) duomenys apie gaisro židinius Sumatroje per pastarąsias 10 dienų (birželio 11-21 dienomis) atskleidė šimtus gaisro židinių aliejinių palmių koncesijose, kurias valdo Indonezijos, Malaizijos ir Singapūro bendrovės.“

K.Shanmugamas per spaudos konferenciją sakė, kad regioninio smogo problemą iškels per kitą savaitę vyksiantį Pietryčių Azijos šalių asociacijos (ASEAN) susitikimą.

Jis pridūrė, kad Singapūras šį klausimą svarstyti siūlys ir kituose forumuose, jeigu ASEAN diplomatijos vadovų susitikimas Brunėjuje ateinančią savaitę neduos „konkrečių rezultatų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius