Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirija kaltina Izraelį surengus raketų smūgį prie karinio oro uosto Damasko apylinkėse

Sirija penktadienį apkaltino Izraelį surengus raketų smūgį prie karinio oro uosto Damasko apylinkėse ir įspėjo Tel Avivą apie galimas neigiamas pasekmes už jau trečią pastaruoju metu įvykusį tokio pobūdžio incidentą, pranešė Sirijos vyriausybė.
Sirijos teigimu, kariniam oro uostui smogė Izraelis.
Sirijos teigimu, kariniam oro uostui smogė Izraelis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak kariuomenės, iškart po vidurnakčio, iš vietovės šalia Tiberiados ežero buvo paleistos kelios raketos, nukritusios Damasko vakariniame pakraštyje esančio Mezeho karinio oro uosto apylinkėse sakoma naujienų agentūros SANA išplatintame pranešime. Apie aukas nepranešama.

Damasko gyventojai pranešė girdėję keletą sprogimų, sudrebinusių sostinę. Mezeho aerodromo teritorija yra pietvakariniame sostinės pakraštyje ir iš jo būdavo rengiamos atakos prieš sukilėlių kontroliuojamas teritorijas šalia Damasko, o anksčiau yra nukentėjęs nuo sukilėlių ugnies.

Sirijos kariuomenė pranešime pareiškė, kad tokiomis atakomis Izraelis padeda „teroristų grupuotėms“, kurios kovoja su Damasku.

„Sirijos kariuomenės štabas ir ginkluotosios pajėgos įspėja izraeliečių priešus apie neigiamas pasekmes dėl šios baisios atakos ir pabrėžia, kad tęs savo karą su terorizmu“, – sakoma pranešime.

Pasak Sirijos vyriausybės, ši Izraelio ataka buvo jau trečia tokia pastaruoju metu.

Neseniai Izraelio gynybos ministras Avigdoras Liebermanas pakartojo savo vyriausybės poziciją nesivelti į Sirijos karą.

Savo ruožtu Izraelio kariuomenė atsisakė pakomentuoti tuos incidentus ir nieko nesakė apie galimą penktadienio ataką.

Tačiau daugelis mano, kad Izraelis pastaraisiais metais įvykdė virtinę aviacijos smūgių Sirijoje ir taikėsi į pažangiausias ginklų sistemas, įskaitant rusų gamybos priešlėktuvines raketas ir iraniečių gamybos raketas, tai pat į libaniečių šiitų judėjimo „Hezbollah“ pozicijas Sirijoje.

Pastaroji grupuotė į Siriją išsiuntė kelis tūkstančius savo kovotojų, padedančių prezidento Basharo Assado pajėgoms šalies pilietiniame kare, kuris tęsiasi jau šeštus metus.

Neseniai Izraelio gynybos ministras Avigdoras Liebermanas pakartojo savo vyriausybės poziciją nesivelti į Sirijos karą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius