Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirija nepasiduos spaudimui iš užsienio, sako Basharas al Assadas

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas interviu britų laikraščiui sakė, kad Sirija nepasiduos didėjančiam tarptautiniam spaudimui dėl jo vykdomos kruvinos kampanijos prieš protestuojančius režimo priešininkus.
Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas
Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadieninio savaitraščio „The Sunday Times“ spausdinamame interviu B.al Assadas sako, kad yra „neabejotinai“ pasirengęs kovoti ir mirti už Siriją, jei būtų pradėta intervencija iš užsienio.

„To nereikia nė sakyti, tai – besąlygiška“, – sakė jis.

Prezidentas išreiškė apgailestavimą dėl kiekvieno pralieto sirų kraujo lašo, bet tvirtino, kad Damaskas privalo persekioti ginkluotas sukilėlių gaujas ir užtikrinti įstatymų laikymąsi bei tvarką.

„Šis konfliktas tęsis ir spaudimas Sirijai pajungti tęsis, – sakė jis. – Patikinu jus, kad Sirija nepasiduos ir ... toliau priešinsis jai daromam spaudimui“.

Arabų Lygą, kurios Sirijai duotas terminas nutraukti kruviną kampaniją prieš protestuotojus, jau baigėsi, B.al Assadas apkaltino preteksto Vakarų karinei intervencijai kūrimu ir pridūrė, kad tokia intervencija sukeltų „žemės drebėjimą“ visuose Artimuosiuose Rytuose.

„Jei jie (mąsto) logiškai, racionaliai ir realistiškai, neturėtų to daryti, nes atgarsiai bus labai skaudūs. Karinė intervencija destabilizuos regioną kaip visumą ir bus paveiktos visos šalys“, – sakė jis.

46 metų prezidentas, kuris interviu davė prezidentūros rūmuose Damaske, taip pat sakė, kad smurto, kuris, Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, nuo kovo vidurio jau pareikalavo daugiau kaip 3,5 tūkst. žmonių gyvybių, sprendimas nėra jo pajėgų atitraukimas.

„Vienintelis būdas yra ieškoti tų ginkluotų žmonių, persekioti ginkluotas gaujas, užkirsti kelią ginklų patekimui iš kaimyninių šalių, užkirsti kelią sabotažui ir užtikrinti įstatymų (laikymąsi) bei tvarką“, – pabrėžė jis.

„Kaip ir bet kuris kitas siras, matydamas kraujuojančius savo šalies sūnus, žinoma, jaučiu skausmą ir sielvartą, – sakė prezidentas. – Kiekvienas pralietas kraujo lašas jaudina mane asmeniškai.“

„Tačiau mano, kaip prezidento, vaidmuo yra darbai, o ne žodžiai ir sielvartas. Mano vaidmuo yra galvoti tuos žingsnius, kurių turėčiau imtis, kad užkirsčiau kelią tolesniam kraujo liejimui“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius