-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirija perdavė beveik visas cheminių ginklų atsargas

Sirija jau beveik baigė perduoti savo cheminių ginklų atsargas, ketvirtadienį pranešė jungtinė darbo grupė, vadovaujanti operacijai, o Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos narės paragino atlikti tyrimą dėl pareiškimų apie naujas numanomas dujų atakas.
JT misijos sunaikinti Sirijos cheminius ginklus vadovė Sigrid Kaag
JT misijos sunaikinti Sirijos cheminius ginklus vadovė Sigrid Kaag / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Po šiandienos operacijos bendras išgabentų ir sunaikintų medžiagų kiekis pasiekė 92,5 proc.“ – sakoma Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) ir JT bendros darbo grupės pranešime.

Damaskas pažadėjo, kad visos jo cheminių ginklų atsargos iki sekmadienio bus pašalintos iš pilietinio karo krečiamos šalies. Medžiagos turėtų būti sunaikintos iki birželio 30 dienos.

Naujausia cheminių medžiagų siunta buvo atvežta į Sirijos pagrindinį uostą Latakijoje, kur bus pakrauta į prekinius laivus ir nuplukdyta sunaikinti į JAV karinių jūrų pajėgų laivą „Cape Ray“.

Damaskas pažadėjo, kad visos jo cheminių ginklų atsargos iki sekmadienio bus pašalintos iš pilietinio karo krečiamos šalies.

Sirijos valdžia taip pat „sunaikino pastatus, įrangą ir tuščius garstyčių dujų konteinerius“, – sakoma OPCW ir JT pranešime.

„Dauguma (saugojimo ir gamybos) vietų dabar jau uždarytos“, – pridūrė jungtinė misija.

„Sveikinu reikšmingą pažangą, pasiektą per pastarąsias tris savaites, ir primygtinai raginu Sirijos valdžią užbaigti šalinimo operacija, kurios yra dalis jų pastangų (įvykdyti įsipareigojimus) iki galutinio termino – birželio 30-osios“, – sakė misijos vadovė Sigrid Kaag.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius