Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirija: pirmieji gyventojai į Palmyrą sugrįš šeštadienį

Iš garsiojo Sirijos Palmyros miesto, kurį neseniai iš džihadistų atsiėmė vyriausybės kariuomenė, išvaryti gyventojai šį savaitgalį pradės grįžti į savo namus, ketvirtadienį pranešė vyriausybės pareigūnas naujienų agentūrai AFP.
Atkovotas Palmyros miestas Sirijoje
Atkovotas Palmyros miestas Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Palmyrą ir netoliese esantį archeologinį kompleksą iš 10 mėnesių jį kontroliavusios „Islamo valstybės“ Sirijos ginkluotosios pajėgos atkovojo kovo 27 dieną.

Kai 2015 metų gegužę IS užėmė šį miestą, tūkstančiai jo gyventojų patraukė į toliau į vakarus esantį vyriausybės pajėgų kontroliuojamą Chomsą.

„Pirmoji grupė autobusų veš gyventojus atgal į Palmyrą iš Chomso šeštadienį. Šiandien gyventojai pradėjo registruotis“, – sakė provincijos vyriausybės pareigūnas.

Daugelis iš 70 tūkst. prieš karą Palmyroje gyvenusių žmonių iš jos pabėgo praėjusiais metais, kai miestą užėmė džihadistai.

Turimais duomenimis, maždaug 15 tūkst. žmonių, likusių IS kontroliuojamame mieste, iš jo pabėgo kariuomenei atsiimant miestą. Jų buvimo vieta yra nežinoma.

Buvo sunaikinta „beveik 45 procentai miesto rajonų“, sakė pareigūnas.

Iki 2011 metų, kai Sirijoje prasidėjo karas, senovinius Palmyros miesto griuvėsius su dviejų tūkstančių metų šventyklomis kasmet aplankydavo daugiau nei 150 tūkst. turistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius