Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirija teigia, kad Izraelis paleido raketas į Damasko priemiesčius, sužeisti du kariai

Sirijos valstybinė žiniasklaida praneša, kad šalies gynybos sistemos šeštadienį reagavo į raketas, paleistas iš Izraelio į sostinės Damasko priemiesčius. Kaip vėliau pranešė naujienų agentūra SANA, per ataką buvo sužeisti du kariai.
Damaskas, Sirija
Damaskas, Sirija / 123RF.com nuotr.

„Izraelis iš šiaurinės okupuotos Palestinos dalies paleido „žemė–žemė“ raketų salvę, taikydamas į pozicijas netoli Damasko“, – sakė SANA, cituodamas neįvardytą pareigūną.

„Mūsų priešlėktuvinė gynyba buvo suaktyvinta ir sugebėjo pataikyti į kai kurias priešo raketas“, – sakė šaltinis ir pridūrė, kad per ataką buvo sužeisti du kariai bei padaryta materialinės žalos.

Keliomis dienomis anksčiau Sirija, nepateikdama detalių, apkaltino Izraelį surengus išpuolį šalies pietuose.

Nuo 2011-ųjų, kai prasidėjo Sirijos pilietinis karas, Izraelis reguliariai vykdo atakas, daugiausia nukreipdamas jas į Sirijos vyriausybės karius, taip pat į sąjungininkų Irano ir Libano pajėgas.

Izraelis per pastaruosius metus surengė šimtus smūgių prieš su Iranu susijusius karinius objektus Sirijoje, tačiau retai aptaria tokias operacijas.

Izraelis pripažįsta, kad taikosi į Irano sąjungininkų – ginkluotų grupuočių, tokių kaip galinga Libano šiitų sukarintas judėjimas „Hezbollah“, bazes. Jis taikosi ginklų siuntas, kurios, kaip manoma, skirtos šiai grupei.

„Hezbollah“ pilietiniame kare kovoja Sirijos prezidento Basharo al Assado pajėgų pusėje.

Izraelis Irano įsitvirtinimą prie savo šiaurinės sienos laiko neleistinu ir ne kartą smogė su šiitiška respublika susijusiems objektams ir automobilių vilkstinėms, gabenančioms ginklus „Hezbollah“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius