-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje Gutos sukilėliai svarsto evakuacijos susitarimo galimybę

Rytų Gutos anklavą kontroliuojančių sukilėlių komitetas sekmadienį su režimo atstovais svarstė dalinės evakuacijos susitarimo galimybę, kad tokiu būdu būtų sustabdytas stiprus vyriausybės pajėgų puolimas, sakė naujienų agentūrai AFP vienas derybininkų ir stebėsenos organizacija. Dvi pagrindinės tame anklave greta Damasko esančios sukilėlių grupuotės griežtai ir pakartotinai tvirtino nesiderėsiančios su Sirijos režimu.
Subombarduota Rytų Guta
Subombarduota Rytų Guta / „Scanpix“/AP nuotr.

Tačiau sekmadienį, Rusijos remiamos vyriausybės pajėgoms jau ketvirtą savaitę tęsiant puolimą, įtakingi asmenys viename sukilėlių miestų susitikę svarstė galimą evakuacijos siūlymą.

Hamurijos sukilėlių komitetas šeštadienį susitiko su režimo atstovais, sakė AFP vienas to komiteto narys.

„Komitetas aptarė siūlomą susitaikymą, kuris garantuotų išėjimą tiems, kurie nori išeiti, – ir civiliams ir sukilėliams, iš Hamurijos į kitas sukilėlių teritorijas Sirijoje“, – pažymėjo pašnekovas.

Civilius ir kovotojus būtų galima išvežti autobusais į sukilėlių rajonus Daraa provincijoje Sirijos pietuose arba į Idlibe šiaurės vakaruose, kur laikosi sukilėliai ir buvusi „al Qaeda“ atšaka.

„Komitetas renkasi sekmadienį priimti sprendimo ir informuoti režimą, – pridūrė delegacijos narys. – Jeigu jie nesutiks, karinė operacija Gutoje būtų atnaujinta, taip pat ir Hamurijoje“.

Stebėsenos organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), taip pat patvirtino, kad sekmadienį keliuose miestuose vyksta derybos.

„Sprendimas gali būti priimta bet kurią akimirką Hamurijai, Džisrinui ir Sakbai“ – sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Tuo tarpu viena opozicinė „Faylaq al-Rahman“ frakcija Hamurijoje neigia, kad vyksta derybos.

„Nėra jokių tiesioginių ar netiesioginių derybų su rusišku priešu ir jo sąjungininkais“, – sakė jos atstovas Wael Alwanas. „Niekas nėra įgaliotas derėtis Gutos revoliucionierių, institucijų ar Laisvosios Sirijos armijos vardu“,– pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius