Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 01 /15:45

Sirijoje numuštas Rusijos karinis sraigtasparnis: 2 karininkai ir 3 įgulos nariai žuvo

Sirijos Idlibo provincijoje numuštas karinis Rusijos sraigtasparnis Mi-8, skelbia RIA Novosti.

Informaciją apie numuštą karinį Rusijos sraigtasparnį patvirtino ir šalies gynybos ministerija.

„Rusijos karinis transporto sraigtasparnis Mi-8 buvo numuštas nuo žemės, grįždamas į Hmeimo oro pajėgų bazę po to, kai pristatė humanitarinės pagalbos krovinį į Alepo miestą, – sakoma ministerijos pranešime, kurį citavo Rusijos naujienų agentūros. – Sraigtasparnyje buvo trys įgulos nariai ir du karininkai.“​

Kremlius patvirtino, kad penki sraigtasparniu skridę Rusijos karinių pajėgų atstovai žuvo.

„Kremlius giliai užjaučia visus mūsų žuvusių kariškių artimuosius“, – pridūrė D.Peskovas.

Vienoje iš išplatintų nuotraukų matoma, kaip iš katastrofos vietos „Jaish al-Fatah“ grupuotės kovotojų velkamas negyvo vyro, kaip spėjama, Rusijos kario kūnas. Taip pat demonstruojami vienam iš karių priklausantys dokumentai.

VIDEO: Sirijoje numuštas Rusijos karinis sraigtasparnis

Per Rusijos karines operacijas Sirijoje anksčiau buvo prarasti du sraigtasparniai. 2016-ųjų balandį prie Chomso miesto sudužo rusų sraigtasparnis Mil Mi-28, ekipažo vadas ir šturmanas žuvo.

Pernai lapkritį per gelbėjimo operaciją, ieškant turkų ginkluotųjų oro pajėgų numušto lėktuvo Su-24 lakūno, buvo prarastas sraigtasparnis Mi-8. Apšaudžius smogikams, žuvo Rusijos jūrų pėstininkas.

Dabartinis incidentas buvo mirtingiausia vienkartinė Rusijos pajėgų Sirijoje ataka nuo praėjusių metų rugsėjo, kai Maskva įsikišo į karo veiksmus Sirijoje, kad padėtų prezidento Basharo al-Assado vyriausybei. Bendras aukų skaičius Rusijos pajėgose Sirijoje dabar yra 18.

Britanijoje registruota žmogaus teisių stebėsenos Sirijoje organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodo, kad minimas sraigtasparnis nukrito ties administracine siena tarp Idlibo ir Alepo provincijų šalies šiaurės vakaruose.

Idlibą beveik visą kontroliuoja galinga islamistų koalicija bei džihadisų pajėgos, tarp kurių yra ir buvęs „Al Nusra“ frontas, dabar vadinamas „Fateh al-Sham“ frontu, atsisakiusiu ryšių su „al Qaeda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius