Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje per Izraelio aviacijos smūgį žuvo keturi žmonės

Izraelio karo lėktuvai penktadienį smogė raketomis per antskrydį vidurio Sirijoje, nusinešusį keturių vienos šeimos narių, įskaitant du vaikus, gyvybes ir dar keturis žmones sužeidusį, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Sirijos kare 2020-aisiais žuvo 6,8 tūkst. žmonių
Sirija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Sirija Izraelis

Izraelio kariškiai savo ruožtu pranešė numušę droną, įskridusį į žydų valstybės oro erdvę iš Libano, bet daugiau detalių nepateikė. Anksčiau į Izraelio oro erdvę bepiločių skraidyklių yra pasiuntusi Libano šiitų sukarinta organizacija „Hezbollah“.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA citavo neįvardytą kariuomenės pareigūną, sakiusį, kad raketų ataka įvyko paryčiais, kai Izraelio karo lėktuvai praskrido virš kaimyninio Libano.

Pastaraisiais metais Izraelis yra surengęs šimtus smūgių pilietinio karo krečiamoje Sirijoje, dažniausiai taikydamasis į su Iranu siejamus kovotojus, bet taip pat ir į vyriausybės pajėgas. Žydų valstybė retai pripažįsta tokias operacijas arba jas komentuoja.

Sirijos kariuomenės pareigūnas sakė, kad šįkart buvo smogta keliems taikiniams Chamos provincijoje ir aplink ją. Jis pridūrė, kad šalies oro erdvės gynybos daliniai daugumą raketų numušė.

Pareigūnas teigė, kad per vieną smūgį žuvo keturių asmenų šeima – tėvai ir du vaikai. Taip pat buvo sužeisti dar keturi žmonės, įskaitant du vaikus, bei buvo sugriauti trys namai provincijos sostinės Chamos vakariniame pakraštyje.

Valstybinė televizija pranešė, kad žuvo šeima, persikėlusi į kitą vietą dėl jau beveik 10 metų Siriją krečiančio konflikto.

Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) savo ruožtu nurodė, kad per Izraelio antskrydžius buvo smogta Irano remiamų kovotojų penkiems postams.

SOHR pranešė, kad šie postai buvo sunaikinti, ir pridūrė, kad vienos oro erdvės gynybos raketos nuolaužos nukrito gyvenamojoje teritorijoje ir pareikalavo aukų tarp civilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius