Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sirijoje per Izraelio raketinius smūgius žuvo šeši kovotojai

Sirijoje per Izraelio raketinius smūgius penktadienį žuvo mažiausiai šeši Irano remiami kovotojai, pranešė padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija.
Turkijos karinė operacija Sirijoje
Asociatyvi nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visi žuvusieji buvo kovotojai iš užsienio, rėmę prezidento Basharo al Assado pajėgas, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Raketos, paleistos iš Libano oro erdvės, smogė Irano remiamų sukarintų grupuočių pozicijoms Masjafo rajone Chamos provincijoje, sakė SOHR vadovas Rami Abdul Rahmanas.

Viena raketa taip pat buvo paleista į vyriausybinį tyrimų centrą, kur kuriamos ir saugomos raketos „žemė–žemė“ ir kur tikriausiai dirba iraniečių ekspertų. SOHR nurodė, kad Izraelis į šį tyrimų centrą Masjafe pastaraisiais metais taikėsi kelis kartus.

Izraelio kariškiai sakė nekomentuosiantys užsienio žiniasklaidos pranešimų.

Nuo pilietinio karo Sirijoje pradžios 2011 metais Izraelis šioje šalyje yra surengęs šimtus karinių smūgių.

Jų taikiniais tapdavo vyriausybės kariai, su Iranu glaudžius ryšius palaikančios sukarintos pajėgos ir Libano šiitų sukarinto judėjimo „Hizbollah“ kovotojai.

Izraelis retai patvirtina pranešimus apie jo operacijas Sirijoje, bet sako, kad Iranui artimų jėgų, remiančių Sirijos prezidentą B. al Assadą, buvimas šioje šalyje kelia grėsmę žydų valstybei, todėl smūgiai bus tęsiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius