Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sirijoje per susirėmimus su „Islamo valstybe“ žuvo rusų generolas

Vienas Rusijos generolas žuvo Sirijoje per susirėmimus su džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojais netoli rytinio Deir az Zoro miesto, sekmadienį pranešė rusų Gynybos ministerija.
Valerijus Asapovas
Valerijus Asapovas / crime-ua.com nuotr.

„Generolas leitenantas Valerijus Asapovas žuvo sprogus minosvaidžio sviediniui per IS kovotojų surengtą apšaudymą“, – ministerijos pranešimą citavo Rusijos žiniasklaida. Nurodoma, kad šis karininkas buvo Sirijos vyriausybės pajėgų patarėjas ir apšaudymo metu buvo sirų kariuomenės vadavietėje.

Gynybos ministerija pažymėjo, kad V.Asapovas bus apdovanotas po mirties.

Su Iraku besiribojanti rytinė Deir az Zoro provincija yra turtinga naftos ir dujų telkinių, IS klestėjimo laikotarpiu buvusių vienu iš pagrindinių šios grupuotės pajamų šaltinių.

2015 metų rugsėjį Rusija pasiuntė savo ginkluotąsias pajėgas padėti Damasko vyriausybei, o pastaruoju metu padėjo režimo pajėgoms vykdyti puolimą prieš Deir az Zorą iš vakarų.

Ukrainos karinės žvalgybos duomenimis, V.Asapovas 2015–2016 metais vadovavo Rusijos kariuomenės daliniams separatistų kontroliuojamajame Donecke, rašo crime-ua.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius