-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje policija ašarinėmis dujomis vaikė dešimtis tūkstančių protestuotojų

Sirijos sostinėje Damaske dešimtys tūkstančių žmonių išėjo į protesto akciją. Policija juos išvaikė panaudojusi ašarines dujas, praneša BBC.
Smurtas Sirijoje
Smurtas Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į Damasko gatves išėję protestuotojai reikalavo laisvės ir valdžios pasikeitimo – protestai vyksta nepaisant to, kad šalies prezidentas pareiškė formuosiąs naują Vyriausybę bei paskelbsiantis amnestiją kai kuriems suimtiems opozicijos atstovams. Žmonės taip pat reikalauja, kad būtų pakeisti kai kurie įstatymai – tarp jų ir draudžiantis viešose vietose rinktis didesnėms nei penkių žmonių grupėms.

Kaip praneša AP, protestuotojai laikė iškėlę geltonas korteles, sakydami, kad kitą kartą jie iškels ir raudonas – taip perimdami futbolo simboliką.

Policija protestuotojams vaikyti panaudojo ašarines dujas, skelbiama, kad yra sužeistųjų, tačiau nėra minimi konkretūs skaičiai.

„Reuters“ pranešimu, Damaske susirinko apie 50 tūkst. protestuotojų, tai didžiausia tokia nepasitenkinimo akcija šioje šalyje.

VIDEO: Syria Friday of Persistence, April 15, 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius