-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 16 /19:16

Sirijoje per mirtininko ataką žuvo keli JAV kariai

Sirijos strategiškai svarbiame Manbidžo mieste trečiadienį susisprogdinus mirtininkui tarp aukų buvo ir amerikiečių kariškių, pranešė JAV vadovaujama koalicija nepatikslindama žuvusiųjų skaičiaus.
JAV kariai Sirijoje
JAV kariai Sirijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Šiandien per sprogimą žuvo JAV karių, vykdžiusių eilinę patruliavimo užduotį, – socialiniuose tinkluose paskelbtame pareiškime cituojamas vienas koalicijos atstovas. – Teberenkame informaciją ir vėliau atskleisime papildomų detalių.“

Anot padėtį Sirijoje stebinčios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“, turinčios platų šaltinių tinklą šalyje, per išpuolį prieš patrulius žuvo mažiausiai du koalicijos pajėgoms priklausę JAV kariškiai.

Atsakomybę už pirmą per pastaruosius 10 mėnesių ataką prieš koalicijos pozicijas prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Remiantis Pentagono skelbiama aukų statistika, trečiadienį nugriaudėjęs sprogimas bus įsimintas kaip daugiausiai amerikiečių gyvybių pareikalavęs incidentas nuo koalicijos sukūrimo 2014 metais.

JAV gynybos departamentas anksčiau skelbė, kad per du atskirus incidentus Sirijoje žuvo du Amerikos piliečiai.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas praėjusį mėnesį paskelbė įsakęs gražinti namo visą Sirijoje dislokuotą kontingentą ir pareiškė, kad karas prieš IS yra laimėtas.

Viceprezidentas Mike'as Pence'as savo ruožtu trečiadienį pažadėjo, kad Vašingtonas neleis IS vėl atsistoti ant kojų, bet pabrėžė, jog nepaisant pastarojo išpuolio prieš amerikiečių pajėgas, jas ilgainiui planuojama išvesti iš karo draskomos šalies.

„Liksime regione ir toliau kovosime, kad IS ir vėl nepakeltų savo bjaurios galvos“, – per JAV ambasadorių susitikimą Vašingtone kalbėjo M.Pence'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius