-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje režimo šalininkai mėgino užpulti JAV pasiuntinį

Įtūžę Sirijos prezidento Basharo al Assado šalininkai ketvirtadienį mėgino užpulti JAV ambasadorių, o Vašingtonas pareiškė, kad šis išpuolis susijęs su Damasko vyriausybės pastangomis įbauginti amerikiečius diplomatus.
Sirijoje režimo šalininkai atakuoja išvykstantį JAV ambasados automobilį.
Sirijoje režimo šalininkai atakuoja išvykstantį JAV ambasados automobilį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Beveik 100 priešiškai nusiteikusių sirų, skanduojančių šūkius, mėgino įsiveržti į vieną biurą Damaske, į kurį JAV ambasadorius Robertas Fordas buvo atvykęs susitikti su opozicijos veikėju Hassanu Abdelazimu.

H.Abdelazimas sakė naujienų agentūrai AFP, kad per dvi valandas trukusią apsiaustį minia mėgino išlaužti biuro duris, tačiau jiems nepavyko.

H.Abdelazimas sakė naujienų agentūrai AFP, kad per dvi valandas trukusią apsiaustį minia „mėgino išlaužti mano biuro duris, tačiau jiems nepavyko“.

Didėjant įtampai tarp JAV ir Sirijos, Damaskas anksčiau apkaltino Vašingtoną kurstant ginkluotas grupuotes imtis smurto prieš armiją, kuri mėgina sutriuškinti jau šešis mėnesius vykstantį demokratijos šalininkų judėjimą.

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton sakė Vašingtone, kad jos šalis aukščiausiuose lygmenyse Damaske iškėlė klausimą dėl atakos prieš R.Fordą, taip pat pareikalavo, kad Sirija imtųsi visų įmanomų žingsnių JAV diplomatams apsaugoti.

H.Clinton atstovas Markas Toneris sakė, kad minia mėgino užpulti R.Fordą ir kitus ambasados darbuotojus, kai jie lankėsi pas opozicijos lyderį, ir kad per šį incidentą buvo smarkiai apgadinti JAV diplomatų automobiliai, o lankytojai buvo apmėtyti pomidorais.

Tačiau jis nurodė žurnalistams, kad nei R.Fordas, nei kiti darbuotojai per šį išpuolį nenukentėjo ir saugiai grįžo į ambasadą, kai Sirijos saugumo pareigūnai pagaliau atvyko jų išvaduoti ir atlaisvino kelią iš pastato.

R.Toneris pareiškė, jog su šiuo incidentu susijęs B. al Assado režimas ir kad toks išpuolis prilygsta mėginimui įbauginti pareigas vykdančius JAV diplomatus.

Baltųjų rūmų atstovas Jay Carney nurodė, jog išpuolis prieš R.Fordą yra nepateisinamas ir nepagrįstas, taip pat paragino JAV Senatą patvirtinti šio diplomato paskyrimą, kad jis galėtų tęsti savo narsų darbą.

R.Fordas, kuris tapo pirmuoju JAV ambasadoriumi prie Sirijos per pastaruosius penkerius metus, į šį postą buvo laikinai paskirtas šiemet sausį, tačiau šis paskyrimas iki šiol nepatvirtintas Senato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius