Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sirijoje sunkiai sužeista Rusijos tinklo RT žurnalistė

Rusijos televizijos tinklas RT trečiadienį pranešė, kad viena iš jo reporterių buvo sunkiai sužeista nušviesdama Sirijos vyriausybės pajėgų operaciją, per kurią buvo atkovotas svarbus šiaurės vakarinis Maarat an Numano miestas.
Televizija „RT Arabic“
Televizija „RT Arabic“ / „Scanpix“ nuotr.

Pasak RT, jo arabų kanalo korespondentė Wafa Shabrouney su grupe filmavo ginklų sandėlyje, kurį paliko atsitraukiančios sukilėlių pajėgos.

„Remiantis preliminaria informacija, sprogo artilerijos sviedinys. Pasak jos vairuotojo, Wafa yra gyva“, tačiau žurnalistė yra „sunkiai sužalota“, nurodoma tinklo, anksčiau vadinto „Russia Today“, pranešime.

Remiantis juo, reporterė gydoma ligoninėje Hamoje.

Sirijos vyriausybės pajėgos trečiadienį atsiėmė Maarat an Numaną iš džihadistų ir jų sąjungininkų, vykdydamos plataus masto operaciją Idlibo provincijai atkovoti.

Rusijos kariuomenės palaikomas prezidento Basharo al Assado režimas sugebėjo užimti didžiąją dalį teritorijos, prarastos nuo Sirijos karo pradžios 2011 metais.

Rusų vyriausybės finansuojamas ir kritikų Kremliaus ruporu dažnai vadinamas RT transliuoja rusų, anglų, ispanų, arabų ir prancūzų kalbomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius