-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje vėl griaudi sprogimai, JT siunčia naują pagalbos konvojų

Vakra, žlugus savaitę trukusioms paliauboms, sukilėlių kontroliuojama Sirijos miesto Alepo dalis patyrė vienus stipriausių antskrydžių per paskutiniuosius mėnesius, rašo BBC.
Ataka Alepo mieste
Ataka Alepo mieste / „Scanpix“ nuotr.

AFP naujienų agentūros korespondentas pranešė, kad visa gatvė, kurioje jis gyvena, vakar skendėjo liepsnose dėl iš lėktuvų mėtomų bombų.

Kita aktyvistų grupė pranešė, kad bent 10 žmonių nužudyta Bustan al-Qasre.

Karo veiksmai taip pat prasidėjo pietinėje miesto dalyke, kur sukilėliai stengėsi įveikti Sirijos kariuomenės įtvirtinimus.

Alepas, anksčiau laikytas Sirijos komerciniu ir industriniu centru, nuo 2012 buvo padalintas į dvi dalis: vieną jų kontroliuoja sukilėliai, kitą – Sirijos valdžia.

Mieste gyvena apie 2 milijonus žmonių, kurie priversti kęsti kovos dėl miesto kontrolės pasekmes. Pagrindinis JAV ir Rusijos paliaubų tikslas buvo suteikti humanitarinę pagalbą šiems gyventojams, tačiau pagalba kol kas nepasiekė miesto.

JT buvo sustabdžiusi pagalbos gabenimą po pirmadienio atakos, kurios taikiniu tapo humanitarinės pagalbos sunkvežimių kolona. Per tą incidentą žuvo maždaug 20 žmonių, tarp jų – Raudonojo Kryžiaus darbuotojas.

Dėl JT ir Sirijos Raudonojo kryžiaus pagalbos kolonos atakos Rusija ir Amerika kaltino viena kitą.

Ketvirtadienį JT atstovas pranešė, jog pagalbą teikiantys sunkvežimiai šiuo metu yra siunčiami į šalies sostinę Damaską, su viltimis netolimoje ateityje pasiekti ir Alepą.

„Šiandien mes siunčiame kelių agentūrų vilkstinę su skubiai reikalinga pagalba žmonėms viename apsiaustame Damasko užmiesčio (muchafazos) rajone. Atnaujinome pagalbos gabenimą remdamiesi humanitariniu imperatyvu“, – sakoma JT humanitarinės pagalbos agentūros atstovo Jenso Laerke pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius