Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos Alepo miestas liepsnojo, kuomet diplomatai ieškojo naujų konflikto sprendimo būdų

Sirijos šiauriniame Alepo mieste po aviacijos smūgių ketvirtadienį siautėjo didžiulės liepsnos, tebesitęsė susirėmimai i aviacios antskrydžiai, pasaulio galioms iš paskutiniųjų stengiantis išgelbėti nepavykusį paliaubų susitarimą.
Sirijoje subombarduota humanitarinę pagalbą gabenusi sunkvežimių vilkstinė
Sirijoje subombarduota humanitarinę pagalbą gabenusi sunkvežimių vilkstinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinių Valstijų ir Rusijos aukščiausio rango diplomatai ketvirtadienį Niujorke susitinka su kitais pagrindiniais Sirijos grupės šalių atstovais, Jungtinių Tautų generaliniam sekretoriui Ban Ki-moonui pareiškus, kad Sirijos taikos procesas išgyvena „lemiamą akimirką“.

Ketvirtadienį Alepo priemiesčiuose vyko nuožmūs susirėmimai, po aviacijos smūgių liepsnojo sukilėlių kontroliuojami miesto rajonai.

Rytiniame Bustan al Kasro rajone buvęs AFP korespondentas pasakojo, kad po aviacijos smūgių, kurie sudrebino jo rajoną prieš aušrą, liepsnojo visa gatvė.

Visą naktį savanoriai ugniagesiai kovojo su liepsnomis, kurias, pasak aktyvistų Alepo žiniasklaidos centre, sukėlė „padegamosios fosforinės bombos“.

Nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad sukilėlių kontroliuojamiems Bustan al Kasro ir Al Kalasės rajonams per naktį buvo suduota 14 smūgių, dėl kurių kilo „didžiuliai gaisrai“.

Pasak SOHR direktoriaus Rami Abdel Rahmano, tai buvo „intensyviausi smūgiai per kelis mėnesius“ šiuose dviejuose rajonuose; per juos žuvo septyni žmonės, tarp jų trys moterys ir trys vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius