Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sirijos armija Alepe pradėjo kontrpuolimą

Sirijos armija šeštadienį pradėjo žadėtą kontrpuolimą šalies šiaurėje esančiame Alepe ir pasiuntė dideles pajėgas į miesto pietvakarinę dalį, pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“.
Sirija
Sirija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastiprinimai, kurie buvo telkiami pastarąsias dvi dienas, „pajudėjo į Salahedino rajoną, kur yra daugiausiai sukilėlių kovotojų“, nurodo organizacija.

„Įnirtingiausi sukilimo susirėmimai vyksta keliuose miesto rajonuose, – sakė šios Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos vadovas Rami Abdel Rahmanas. – Galima sakyti, kad kontrpuolimas prasidėjo“.

Aktyvistų grupė „Sirijos revoliucijos visuotinis komitetas“ pranešė, kad pajėgos, žengdamos į Salahediną, apšaudo jį iš kulkosvaidžių. Salahedinas sukilėlių kovotojų bastionas yra nuo liepos 20-osios, kai jie užėmė dideles Alepo – antrojo pagal dydį Sirijos miesto – dalis.

Karių kolonos, tankai ir kovos sraigtasparniai plūdo į Alepą, tad Vakarų vyriausybės nuogąstavo, jog gali būti represalijų prieš miesto civilius gyventojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius