-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sirijos armija keliais frontais puola sukilėlių anklavą

Sirijos kariuomenė keliais frontais pasistūmėjo gilyn į sukilėlių netoli Damasko kontroliuojamą anklavą, pranešė sekmadienį valstybinė žiniasklaida. „Kariuomenės daliniai juda keliais frontais ir jau atsiėmė kelis ūkius bei kaimus, – sakė kariškiai naujienų agentūrai SANA, kai režimo pajėgos tiesiog niokoja Rytų Gutos regioną, puldamos žemės paviršiumi ir bombarduodamos iš oro.
SDF Rakoje
Sirija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rytų Guta

Pažymima, kad į rytus nuo Damasko jos užėmė kelis rajonus, tarp kurių minima ir Našabijė bei Otaja, ir „sunaikino teroristines grupes“, kontroliavusias tas teritorijas.

Prezidentui Basharui al-Assadui ištikimos pajėgos anksčiau šį mėnesį pradėjo didžiulį puolimą greta Damasko prieš sukilėlių bastioną, kuris talžomas antskrydžių bangomis iš oro, artilerijos ir raketų ugnimi – žuvusių civilių per šias atakas minima daugiau kaip 640.

Rytinėje minėto anklavo dalyje sekmadienį režimo pajėgos susirėmė su sukilėliais, tvirtina stebėsenos organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“, nurodydama kad pastarosiomis dienomis valdantysis režimas atkovojo apie 10 procentų sukilėlių turėtos teritorijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius