Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos diplomatijos vadovas: sukilėliai Alepo mieste „bus neabejotinai nugalėti“

Sukilėliai, kovojantys su vyriausybės pajėgomis Sirijos komercinėje sostinėje Alepe, "bus neabejotinai nugalėti", šios šalies užsienio reikalų ministras Walidas al Muallemas pareiškė sekmadienį per vizitą Damasko režimui draugiškame Irane.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Manome, kad visos prieš Siriją nukreiptos pajėgos susirinko Alepe kovoti su vyriausybe..., ir jos bus neabejotinai nugalėtos“, – diplomatijos vadovas sakė per spaudos konferenciją Teherane, kurioje taip pat dalyvavo Irano užsienio reikalų ministras Ali Akbaras Salehi.

Šis pareiškimas nuskambėjo tuo metu, kai Sirijos kariai, palaikomi aviacijos ir tankų, jau antrą dieną iš eilės tęsė puolimą šiauriniame Alepo mieste, o pasaulio galybės reiškė susirūpinimą dėl ten galinčios kilti humanitarinės katastrofos.

A.A.Salehi perspėjo, kad konfliktas Sirijoje gilėja ir kad žlugus prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimui pasekmės „apimtų visą regioną ir galiausiai visą pasaulį“.

Jis pridūrė, kad „naivu ir apgaulinga galvoti, jog atsivėrus Sirijoje valdžios vakuumui ir pasikeitus vyriausybei, nauja vyriausybė būtų lengvai sukurta“.

Ministras paragino Sirijos kaimynes gerai pagalvoti apie padėtį, nes priešingu atveju „pralaimės visi“.

Sirija ir Iranas kaltina kelias savo regiono šalis, ypač Saudo Arabiją, Katarą ir Turkiją, pagalba sukilėliams, kovojantiems su B.al Assado pajėgomis – esą pagal Jungtinių Valstijų nurodymus ir palaikant Izraelio tikslus.

„Sirija yra taikinys pasauliniame sąmoksle, kurio agentai yra šio regiono šalys, – pažymėjo W.al Muallemas. – Tikrovė tokia, jog jau mėnesį Jungtinės Valstijos, Europa ir kai kurios arabų šalys varo propagandinį karą.“

Po susitikimo su A.A.Salehi Sirijos diplomatijos vadovas susitiks su Irano aukščiausiosios nacionalinės gynybos tarybos vadovu Saeed Jalili, kuris yra aukščiausiojo lyderio ajatolos Ali Khamenei patarėjas, taip pat su parlamento pirmininku Ali Larijani.

Iranas yra ištikimiausias Sirijos sąjungininkas Artimuosiuose Rytuose. Teheranas teikė Damaskui humanitarinę ir diplomatinę pagalbą, tačiau neigia pranešimus apie neva teikiamą karinę paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius