Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos Hamos mieste susisprogdino mažiausiai du mirtininkai

Sirijos centriniame regione esančiame Hamos mieste pirmadienį susprogdinus mažiausiai dviem mirtininkams žuvo du žmonės, o daugiau kaip 10 buvo sužeisti, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Sirija
Sirija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šaltinis miesto policijoje naujienų agentūrai SANA sakė, kad išpuoliai buvo įvykdyti aikštėje miesto centre, antrasis – maždaug 15 min. po pirmojo.

Hamos gubernatorius Ghassanas Khalafas Sirijos valstybinei televizijai sakė, kad per ataką žuvo du žmonės, o dar 12 buvo sužeisti.

Pirmadienio sprogimai nugriaudėjo sukilėlių ir džihadistų koalicijai artinantis prie vyriausybės kontroliuojamo Hamos miesto, kuris buvo palyginti apsaugotas nuo brutalaus smurto per jau ilgiau kaip penkerius metus trunkantį Sirijos pilietinį karą.

2013 metų rugpjūtį per bombos automobilyje sprogimą šiame mieste žuvo Hamos gubernatorius, o per kitą sprogimą po dviejų mėnesių žuvo daugiau kaip 30 žmonių.

Pirmaisiais Sirijos sukilimo, kuris prasidėjo 2011-ųjų kovą, mėnesiais Hamoje vyko vienos didžiausių demonstracijų prieš prezidento Basharo al Assado valdymą.

Bet vėliau tais pačiais metais saugumo pajėgos šturmavo miestą ir nužudė dešimtis žmonių. Nuo to laiko vyriausybinės pajėgos griežtai kontroliuoja miestą.

Nors pačioje Hamoje buvo ramu, jos provincijoje vyko dideli susirėmimai tarp vyriausybinių pajėgų, sukilėlių ir džihadistų.

„Islamo valstybės“ kovotojai aktyviai veikia šios provincijos šiaurės rytuose, o opozicijos kovotojų ir ekstremistinių grupių aljansas su režimo pajėgomis kovojo į šiaurės vakarus nuo regiono sostinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius